El CicloBCN21 convertirà la bicicleta en protagonista absoluta de la ciutat del 5 al 10 d’octubre de 2021

El CicloBCN21 convertirà la bicicleta en protagonista absoluta de la ciutat del 5 al 10 d’octubre de 2021

06/10/2020 - 11:55 h*

Bicicleta. Barcelona aplegarà tres congressos sobre la bicicleta: Conferència EuroVelo i Cicloturisme 2021, el XVII Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat i el VII Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya.

L’Auditori AXA serà l’escenari de la cita, amb espais d’exposició, trobades entre professionals, visites tècniques i activitats per reivindicar el protagonisme de la bicicleta i refermar el compromís de les institucions i la ciutadania. L’EuroVelo, impulsat per la Federació Europea de Ciclistes, és el principal fòrum sobre cicloturisme a escala europea i mundial, i la designació de Barcelona es comunica avui durant la seva assemblea general. CicloBCN21 representa la suma d’esforços de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’AMB, FEM BICI i ConBici, i té el suport de persones voluntàries i entitats ciclistes d’arreu del territori.

Neix el CicloBCN21, l’esdeveniment internacional al voltant de la bicicleta que se celebrarà a Barcelona, del 5 al 10 d’octubre de 2021.

Amb el lema Pedalem ciutats i territori, el CicloBCN21 inclourà tres congressos sobre la bicicleta: el Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, el XVII Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat” i el VII Congrés Internacional de la Bicicleta.

Les tres activitats inclouran espais d’exposició, trobades entre professionals, visites tècniques i activitats a l’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar el protagonisme de la bicicleta i refermar el compromís de les institucions i la ciutadania per fomentar-ne l’ús.

Aquest conjunt de congressos i activitats que tindran lloc en el marc del CicloBCN21 neix gràcies a la suma d’esforços de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), FEM BICI i ConBici, i al suport de persones voluntàries i entitats ciclistes d’arreu del territori.

Per la seva dimensió global i capacitat de transformació de ciutats i territoris, la bicicleta contribueix de manera decisiva a l’assoliment dels reptes actuals i futurs que afrontem com a societat, reptes recollits en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

EuroVelo i Cicloturisme 2021

La Conferència EuroVelo i Cicloturisme és el principal fòrum sobre cicloturisme a Europa, que promou la Federació Europea de Ciclistes.

És un esdeveniment biennal que s’organitza des de l’any 2012 per promocionar el cicloturisme a Europa i impulsar el desplegament de la xarxa EuroVelo, un conjunt de quinze rutes cicloturístiques transnacionals que travessen Europa de punta a punta.

L’edició del 2020, la cinquena, s’ha posposat un any com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus, i la designació de Barcelona s’ha donat a conèixer avui durant l’Assemblea General de l’EuroVelo que celebra la Federació Europea de Ciclistes (EFC, per les sigles en anglès). Alhora, la Generalitat i l’EFC organitzen avui una jornada en línia que ha analitzat l’adaptació de diversos territoris al context de la covid-19 i la importància de l’especialització en el sector del cicloturisme. 

La conferència aplegarà a Barcelona operadors turístics, companyies de transport, universitats, organismes de turisme, administracions públiques i persones usuàries de la bicicleta, entre altres.

Basilea, Viena, Nantes o Limburg són les ciutats europees on ha tingut lloc aquest esdeveniment, que serveix per compartir coneixement i posar en relleu bones pràctiques a l’entorn del cicloturisme.

Aquesta Conferència representa una gran oportunitat per donar impuls al cicloturisme a l’arc mediterrani, i estendre i consolidar la ruta EuroVelo 8, entre Cadis i Xipre, que transcorre per Catalunya i que la Generalitat està impulsant des de la Jonquera fins a Ulldecona.

Impulsar la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu de forma segura, representa una gran oportunitat per a Catalunya per incidir en la línia d’un turisme més sostenible, que compleix els objectius estratègics de desestacionalització, desconcentració i diversificació de productes i de generació de riquesa. Té un potencial de creixement elevat al nostre territori que presenta unes condicions idònies per a la pràctica del cicloturisme.

VII Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya

El Congrés Internacional de la Bicicleta és el fòrum principal de Catalunya en què es presenten les novetats relacionades amb el món de la bicicleta i l’intercanvi d’experiències entre administracions públiques, professionals del sector, les entitats i les persones usuàries.

En aquesta edició tindrà un paper protagonista l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025, un document aprovat recentment pel Govern de la Generalitat que proposa diverses accions per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport actiu i sostenible, tant en la mobilitat quotidiana com en els àmbits del lleure, l’esport i el turisme.

Una estratègia que té el propòsit que s’hi adhereixin la resta d’administracions catalanes i entitats relacionades amb el sector de la bicicleta.

 XVII Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat”.

El Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat” és una iniciatvia conjunta de la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici) i la Federació Portuguesa de Cicloturisme i Usuaris de la Bicicleta (FPCUB) que té l’objectiu de presentar les novetats i experiències més importants relacionades amb la bicicleta a Espanya i Portugal.

Aquest és un congrés organitzat des de les entitats ciclistes, amb un protagonisme especial de les iniciatives socials vinculades al món de la bicicleta.

Més informació: web del CicloBCN2021.

Back to top