Connectada la Vila de Gràcia amb el Camp de l'Arpa del Clot en bicicleta

Connectada la Vila de Gràcia amb el Camp de l'Arpa del Clot en bicicleta

10/11/2017 - 10:23 h*

Ja està obert a la circulació de bicicletes el nou carril bici del carrer de la Indústria. És d'un únic sentit, Llobregat -> Besòs i està situat a la calçada a l'esquerra de la via.

Els eixos ciclistes són recorreguts configurats horitzontalment o verticalment i que generalment recorren la ciutat de mar a muntanya o de Llobregat a Besós, per tant passen per diferents districtes.

Serveixen per unir àmplies zones de carrers 30 o àrees pacificades, carrers de plataforma única on la velocitat està limitada a 10 o 20 km/h. Són corredors ciclistes en vies bàsiques de circulació.

Indústria un carril de sentit únic (Llobregat -> Besòs)

El tram que ha entrat en servei té el seu inici a l’avinguda de Gaudí i finalitza al carrer de Biscaia. El carril està segregat de la circulació rodada amb peces de cautxú i s’ha construït aplicant els criteris del Manual de disseny de carrils bici.

S’incorpora a les cruïlles amb gir a la dreta zones avançades per a bicicletes i solucions de xamfrà d’ús exclusiu per les bicicletes a la cruïlla amb el carril bici de Cartagena on al seu interior s’hi ha instal·lat un punt d’ancoratge amb forces U invertides.

A la cruïlla amb el carrer de Navas de Tolosa, per on està previst que hi baixi un nou carril bici, en fase de programació per part del comitè d’obres de la ciutat, s’hi ha traslladat l’estació de Bicing 239 que estava situada uns metres més enllà en previsió del nou xamfrà bici.

També s’aplica, com a criteri del manual, en molt punts del recorregut la protecció del carril bici de les invasions d’altres vehicles instal·lant punts d’ancoratge i pilones vermelles.

Aquest carril bici es complementarà, un cop acabin les obres, amb el de Sant Antoni de Maria Claret que anirà en sentit contrari amb les mateixes característiques constructives.

Back to top