Fal·làcies sobre anar amb bicicleta

03/05/2017 - 07:52

Comunicació. Dues voluntàries i una entitat tradueixen al català un lloc web per a confrontar els fets i les raons sobre fer servir la bicicleta com a transport a la ciutat.

El web vol ser una manera fàcil de guanyar la batalla dels arguments en favor de la bicicleta i un recurs útil per a trobar tota la informació respecte aquest mode de transport.

“Les infraestructures ciclistes costen molts diners i la inversió té molt poc benefici.”
“Quan es construeix infrastructura ciclista, hi ha gent que sovint no la fa servir, sinó que circulen amb bicicleta per la calçada igualment, o per on volen”
“La gent que va amb bicicleta pel mig del carril a la calçada entorpeixen el trànsit i es posen en perill ells mateixos – haurien d’arrambar-se a la dreta del seu carril.”
“No som Holanda ni Dinamarca, aquí no és normal anar amb bicicleta. Els holandesos i els danesos porten la bicicleta a les venes, nosaltres no”

Segurament en moltes converses de cafè, esmorzars amb companys de feina o dinars familiars heu sentit expressions com aquestes i altres de similars que apareixen com a mites en contra de la utilització de la bicicleta com a transport per moure’s per la ciutat.

Ara un web et dona arguments per desmuntar aquestes fal·làcies. Respostes a aquests i altres comentaris que escolten el ciclistes habitualment en contra de l’ús de la bicicleta.  El web també inclou un munt d’enllaços de referència sobre els arguments de cada resposta. Encara que ja hi ha molts bons blogs, articles i vídeos que expliquen aquests conceptes, sovint resulta difícil de tenir-los a mà i enllaçar-los.

Una iniciativa dels ciclistes anglesos

El lloc web original va ser possible amb la feina de voluntaris, i amb el suport de l’Ambaixada de la Bicicleta de la Gran Bretanya.

L’Ambaixada de la Bicicleta va ser fundada per gent que vol que anar amb bicicleta sigui un mode de transport segur, fàcil, per a cada dia, i disponible per a tothom. Podeu llegir la declaració de la missió de l’Ambaixada aquí.

El web, en codi obert i amb llicència creative commons,  també està disponible en castellà i en altres llengues i ofereix la incorporació de noves versions idiomàtiques gràcies al treball d’altres voluntaris.

Bingo de les fal·làcies sobre anar amb bicicleta!

El web també us proposa un joc, si mai assistiu a una reunió pública per discutir sobre bicicletes, o si alguna vegada escolteu un programa de ràdio sobre bicicletes amb trucades telefòniques, llavors coneixereu la frustració de trobar-se membres del públic repetint alguna de les moltes fal·làcies que recull el web.

Així que per què no fer-ho més divertit ens proposa portar cartrons de bingo de les fal·làcies sobre anar amb bicicleta!?

Només heu de triar quants cartrons voleu, i feu clic al botó de descàrrega disponible al web. Els cartrons es generen a l’atzar amb les fal·làcies que tenim recollides aquí. Divertiu-vos i no us deixeu els bolis per jugar al bingo!

Back to top