La Volta estrena imatge!

Ciclisme. El nou disseny s’ha elaborat amb l’objectiu que tingui un llarg recorregut i vol transmetre la vitalitat de la cursa mantenint la facilitat a l’hora d’identificar-la.

La Volta Ciclista a Catalunya ja es prepara per celebrar, l’any 2020, l’edició 100, i per això renova la imatge corporativa amb el disseny d’un nou logotip, que ja es podrà veure en els actes vinculats a l’organització de la cursa, així com en els canals de comunicació oficials.

Precisament, la fita d’arribar a les 100 edicions és un dels elements que es destaquen en el nou logotip de la Volta, que manté el vermell com a color predominant.  En aquest sentit, es canvia el cercle vermell que envoltava la tipografia del disseny anterior per un fons tramat format per punts, que es va allargant com a representació d’un pilot de corredors que avança per la carretera. Aquest tramat s’estira assenyalant un 100, que reflecteix el bagatge històric de la Volta. De fet, pel que fa a les curses per etapes, només el Tour i el Giro han arribat al centenari.

La Volta arribarà a les cent edicions en un moment àlgid, ja que es troba consolidada entre les grans cites del calendari de l’UCI World Tour. Any rere any atrau a les carreteres catalanes els millor corredors del pilot internacional. El 2019 hi van participar noms tan destacats com Egan Bernal, vencedor de l’últim Tour; Richard Carapaz, guanyador del Giro; Chris Froome, amb quatre tours al seu palmarès; l’excampió del món Alejandro Valverde, o el colombià Miguel Ángel López, campió vigent de la cursa.

Precisament el nou logotip vol transmetre el dinamisme actual de la prova i s’ha projectat amb l’objectiu que tingui un llarg recorregut. A més del tramat, l’altra variació significativa s’observa en la tipografia utilitzada per escriure Volta, que prescindeix de les cometes i guanya cos i inclinació respecte al disseny anterior. La renovació del logotip s’emmarca en les accions que es preparen per a la Volta del 2020, que es disputarà del 23 al 29 de març.

Back to top