Miguel Ángel López defensarà la Volta

Ciclisme. El colombià tornarà a ser un dels noms propis de la cursa, que cada any atreu als millors corredors del pilot internacional

Miguel Ángel López serà un dels noms propis presents entre el 23 i el 29 de març de 2020 a l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya. D’aquesta manera, el ciclista colombià defensarà la seva condició de vigent vencedor de la cursa, segons ha confirmat a l’organització l’equip Astana.

Amb només 25 anys, Miguel Ángel López va gestar el seu triomf a la general de la passada “Volta” en la quarta etapa, amb sortida a Llanars i final a La Molina. El colombià va ser el més fort en la lluita entre els favorits que es va desencadenar en el segon i definitiu ascens al port. El seu atac a vuit quilòmetres per a l’arribada li va permetre obtenir el triomf d’etapa i passar a comandar la general amb 16 segons de marge respecte a d’altres candidats com Egan Bernal i Adam Yates.

López ja no deixaria de lluir el mallot blanc amb ratlles verdes de líder de la “Volta” tot i que en l’última etapa, coincidint amb els tradicional recorregut per Montjuïc, va haver de fer un últim esforç per respondre als atacs de Nairo Quintana i Adam Yates. Finalment, “Superman” López va estar acompanyat en el podi per Adam Yates (segon) i Egan Bernal (tercer).

La victòria a la “Volta” sobresurt dins la temporada 2019 de Miguel Ángel López, en la qual s’ha consolidat entre els grans valors joves del pilot internacional. El colombià també va imposar-se  al Tour de Colòmbia, a banda de signar una meritòria actuació al Giro (setè) i la Vuelta (cinquè), on l’any 2018 va pujar al podi.

De cara a l’edició 100 de la “Volta”, ja es coneixen algunes característiques del recorregut, com ara que Vallter 200 i Port Ainé seran els dos finals en alt. Calella tornarà a ser el punt de sortida i arribada de la primera jornada; Manresa i  Mataró seran arribades d’etapa, mentre que La Pobla de Segur i Tarragona seran punts de sortida. Durant les properes setmanes s’aniran desvetllant altres punts d’un recorregut atractiu tant per als corredors com per als aficionats al ciclisme.

Back to top