Sessions informatives sobre millores en la infraestructura de bicicleta i de bus

Sessions informatives sobre millores en la infraestructura de bicicleta i de bus

07/09/2017 - 15:01 h*

Durant les properes setmanes, tindran lloc sessions informatives obertes per donar a conèixer als veïns i veïnes les actuacions previstes en la xarxa de carrils bici i la xarxa de carrils bus.

En els propers mesos, la xarxa de carrils bici i la de carrils bus creixerà de manera substancial, en el marc de millora d’ambdues infraestructures a la ciutat amb l’objectiu de disminuir la presència dels vehicles privats a motor i contribuir en la mobilitat sostenible.

Per aquest motiu, les properes setmanes tindran lloc un seguit de sessions informatives arreu de la ciutat, obertes a la ciutadania, per donar a conèixer els projectes de construcció de carrils bici i carrils bus a la ciutat.

L’encarregada d’encetar el procés informatiu serà la sessió del districte de Gràcia, prevista pel dimecres 13 de setembre a les 18.30h a la seu del districte (plaça de la Vila de Gràcia, 2); seguida per la sessió de Sant Andreu, el 18 de setembre a les 18.30 hores a la Sala d’actes de la Seu del districte de Sant Andreu (plaça d’Orfila, 1); i Sant Martí, el 21 de setembre a les 18.30 hores, a la sala d’actes de la Seu del districte de Sant Martí (plaça Valentí Almirall, 1).

Després de la Mercè, les sessions prosseguiran a Sarrià-Sant Gervasi, el 26 de setembre a les 18.00 hores al Centre Cívic Vila Florida (carrer de Muntaner, 544); a Horta-Guinardó, el 27 de setembre a les 18.30 hores,  a la Sala Lluís Companys de la Seu del districte (Ronda del Guinardó, 49); al barri de la Marina, a Sants-Montjuïc, el 2 d’octubre a les 18.30 hores; a l’Eixample, el 10 d’octubre a les 18.30 hores a la sala d’actes de la Seu del districte (c.d’Aragó, 311); i a Les Corts, l’11 d’octubre a les 18.00 hores a la Sala d’actes de la Seu del districte (plaça Comas, 18).

La sessió del districte de Sants-Montjuïc, prevista pel 20 de setembre i que finalment tindrà lloc el 3 d’octubre a les 19.30 hores a la Sala Anselm Cartañà de la Seu del districte (carrer de la Creu Coberta, 104-106). Aquesta sessió es centrarà en l’entorn del barri de Sants, Can Mantega i Joan Güell. La sessió del barri de la Marina, se celebrarà dilluns 2 d’octubre en el marc de la Taula de la Mobilitat del barri.

Una infraestructura ciclista més segura

Durant aquest estiu s’han iniciat 11 actuacions relacionades amb el carril bici, i fins a finals d’any n’hi haurà 21 més. L’objectiu és dotar a la ciutat d’una infraestructura ciclista que asseguri un espai propi en la trama urbana, afavorint la coexistència i convivència entre els diversos modes de desplaçament i ofereixi seguretat als col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, per millorar la seguretat de ciclistes i vianants, es prioritzen els carrils unidireccionals, en un únic sentit i en la mateixa direcció que els vehicles, i per la calçada, on ja s’ubiquen el 80% dels carrils existents, per alliberar el pas dels vianants a les voreres.

Els últims carrils que s’han traslladat a la calçada han estat, durant aquest estiu, els del passeig de Sant Joan, el passeig de Pujades i la connexió de l’avinguda Diagonal amb el Campus Besòs.

Actualment, a Barcelona hi ha 152 quilòmetres de carril bici. D’aquí a poc més de dos anys s’haurà ampliat la xarxa un 31%. L’objectiu és avançar pel que fa a la mobilitat sostenible, que no contamina, i a la mobilitat activa, que beneficia la salut de la ciutadania.

Un  transport en superfície més ràpid i eficient

Arran de la Mesura de Govern per a la Millora de la qualitat i explotació de la infraestructura de Transport Públic en superfície”, aprovada aquest estiu, i de la primera part de la fase final de desplegament de la Nova Xarxa Bus, prevista per aquesta tardor, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa fins a 140 actuacions per millorar el funcionament de les línies de Bus i dotar la ciutat de la infraestructura necessària per a la implantació de les cinc primeres línies de la Nova Xarxa Bus.

Aquest mes d’agost es van dur a terme un primer paquet d’actuacions, entre les quals destaca un augment de 4 quilòmetres de la xarxa de carrils bus, la instal·lació d’11 semàfors exclusius per l’autobús i l’activació de 38 programacions de regulació semafòrica. Cal destacar també la dotació d’infraestructura exclusiva per a bus a l’avinguda Meridiana, executada aquest mes d’agost.

Les intervencions s’executaran fins a la tardor de l’any que ve i permetran millorar la regularitat de pas d’una desena de línies de la Nova Xarxa Bus, passant del 78 al 85%

El Govern municipal preveu incrementar en un 12% la xifra de carrils bus a la ciutat d’aquí al 2018 i arribar a un total de 182 quilòmetres de carril bus.

Més informació: plànol de carrils bici existents i en execució.

Back to top