Treballadors municipals rehabiliten bicicletes per cedir-les solidariament

Rebiciclem. El mes de desembre Biciclot va col·laborar amb la Comissió de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona per oferir a les seves treballadores activitats i cursos per aprendre de mecànica i promocionar la mobilitat sostenible.

Des de Biciclot animen a les organitzacions i a grups de treballadors i treballadores a incentivar accions socials i solidàries en el seu dia a dia per tal que tothom tingui l’oportunitat de gaudir d’una bicicleta.

Un grup de persones que treballen a l’Ajuntament de Barcelona van realitzar el curs de reutilització de Biciclot, on aprendre mecànica a través d’una bicicleta abandonada per tornar-la a posar en funcionament. I encara que, normalment, al curs de reutilització cada persona participant s’emporta la bicicleta, en aquest cas les bicicletes tenien un altre destí.

La Comissió de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona va decidir fer una donació a AACIC (l’Associació de Cardiopaties Congènites) i CorAvant (Fundació de Cardiopaties Congènites).

AACIC i CorAvant són unes associacions que ofereixen resposta a les necessitats socials de les persones amb cardiopatia congènita, a les seves famílies i als professionals.

Durant dues setmanes les persones treballadores, a iniciativa de  la comissió de cultura i esports, van estar treballant amb les bicicletes perquè els nens i nenes de 10 famílies de l’AACIC i CorAvant les poguessin començar a utilitzar. Aquest mes de gener els infants i joves s’ha  pogut emportar les bicicletes i no para de pedalar.

Des de Biciclot animen a les organitzacions i a grups de treballadors i treballadores a incentivar accions socials i solidàries en el seu dia a dia per tal que tothom tingui l’oportunitat de gaudir d’una bicicleta.

L’aprenentatge de la mecànica i la reutilització de bicicletes es una de les activitats principals de la cooperativa Biciclot. Els cursos s’estructuren en: un de bàsic on s’ensenya els coneixements necessaris sobre la bicicleta i els elements que en formen part; i un segon de reutilització on es rehabilita una bicicleta que desprès és cedida en ús. Podeu estar al dia de les properes edicions en aquest enllaç a l’agenda del web.

Font: Biciclot

Back to top