Trobada Aixada Antiracista

Divendres 29 de maig.
Espai Jove Boca Nord i Parc de les Rieres d’Horta.
,

TROBADA DE L’AIXADA ANTIRACISTA

“TEMPS DE LLUITA – Experiències Anti-Racistes Europees”

Una jornada per compartir la nostra lluita. Tres moviments anti-racistes europeus arriben a Barcelona per explicar la seva experiència a les persones i entitats joves de la ciutat.

Tancaran la jornada Juantxo Skalari & La Rude Band amb un concert al Parc de les Rieres d’Horta (Av. de l’Estatut de Catalunya)
Aixada antiracista

A L’ESPAI JOVE BOCA NORD – XERRADES I CONFERàˆNCIES.

17h Presentació de diferents moviments Antiracistes Europeus.

English Disco Lovers (EDL)*

United Movement Against Racism and the Fascist Threat (KEERFA)*

Lithuanian Centre for Human Rights (LCHR)*

18h Tallers:

EDL: L’humor i el ciniste, un arma per combatre el racisme? Quins són els là­mits de l’humor?

KEEFRA: Com fer front a un partit neonazi present a les institucions? L’efecte de la crisi i el concepte d’Europa en el creixement de l’extrema dreta.

LCHR: Combatre el racisme a través de les xarxes socials. Les claus d’una campanya và­rica.

21h Pica-Pica / Sopar

A l’AV. DE L’ESTATUT DE CATALUNYA (Metro Horta L5)

22h Concert de Juantxo SKALARI & La Rude Band

  *EDL: Moviment brità nic que utilitza el mateix acrònim de English Defence League per fer mofa d’aquest moviment racista, transformant el seu discurs de l’odi des del sentit de l’humor i apostant per la igualtat i diversitat, en comptes de l’islamofòbia, el racisme i la violència.

*KEERFA: Moviment antiracista grec que combat especialment el discurs de l’odi perpetrat pel partit neonazi d’Alba Daurada alhora que ha articulat un seguit de mesures polà­tiques com el tancament dels Centres d’Internament Estrangeres.

*LCHR: Moviment que es focalitza en donar consells de com reaccionar davant atacs racistes, homòfobs o de tot tipus i com les xarxes socials són un bon aliat per a fer-ho.

 

aixada_antiracista_LOGO-def1L’Aixada Antiracista és un moviment que pretén sumar esforços en la lluita antiracista i per la igualtat de drets, mobilitzant a la ciutadania i especialment a les associacions juvenils de la ciutat de Barcelona. A través del treball en xarxa i accions de tot tipus, l’Aixada contribueix a posar en l’agenda social i polà­tica, aixà­ com en l’ideari associatiu, els valors de la inclusió, la no discriminació, la diversitat, els drets humans i l’antiracisme.