Categoria: Activitats, Agenda.

Curs: El comissariat com a desig

Dissates 2, 9 i 16 de Juny

El comissariat com a desig – Curs d’iniciació a la pràctica curatorial

A càrrec de David Armengol / www.davidarmengol.com

INSCRIPCIONS OBERTES FINS EL 30 DE MAIG.

PREU MATRÍCULA: 45€

OMPLIR FitxaInscripacióCursComissariat-2018 ADJUNT, i enviar-la a ana@bocanord.cat

L‘Espai d’Art Jove Boca Nord és un dels projectes de l’Espai Jove Boca Nord que enfoca la seva programació, formació, difusió, per donar suport a la creació artística emergent i a l’àmbit expositiu.
Aquest espai d’exposicions vol promoure el treball dels artistes més joves, servir com a plataforma de projecció professional i com a espai on es pot fer els primers passos en l’àmbit expositiu o de comissariat. O bé, portar a terme els primers projectes creatius més experimentals.

A partir del objectiu formatiu que es proposa, oferim dos cursos per any dins l’àmbit expositiu/ arts visuals: el curs de instal·lació artística i nous llenguatges expositius (gener); i en estrena, el curs de iniciació curatorial (juny), amb David Armengol: El Comissariat com a Desig.

Aquests cursos estan dirigita a joves artistes, estudiants o preofessionals, que vulguin ampliar la seva fomació i/o experiencia.

El comissariat com a desig és un taller de tres sessions que revisa totes les tasques i relacions que formen part de l’organització d’una exposició. Tot partint del desig inicial i l’impuls de voler fer-ho, el taller anirà explorant els diferents moments d’intensitat que defineixen aquesta pràctica: el discurs, la complicitat amb els artistes, les relacions de dependència amb les institucions, el pressupost, la producció, la posada en escena, l’escriptura o la recepció per part del públic.

Les tres sessions s’organitzen de la següent manera: un primer dia més teòric on s’abordaran exemples concrets i es farà un reconeixement dels interessos i les expectatives dels assistents; un segon de visita pràctica a una exposició d’art contemporani amb l’objectiu d’analitzar-la des del punt de vista curatorial; i una darrera sessió basada en el diàleg i l’especulació on compartir idees susceptibles de poder convertir-se en una proposta de comissariat. Aquest darrer dia, s’aprofundirà també en les convocatòries i els espais de professionalització i visibilitat que el context artístic de Barcelona ofereix a aquelles persones interessades en el rol curatorial.”