Exposició “Dirty Surfaces”

Dirty Surfaces, d’ Esmeralda Gómez Galera.

Exposició seleccionada dins la Convocatòria de projectes expositius 2018  l’Espai d’Art Jove Boca Nord.

Dibuix, fotografia, autoedició/llibre d’artista i vídeo instal·lació.
Del 20 de setembre al 11 d’octubre.

Inauguració: 20 de setembre, fins l’11 d’octubre.

a les 19:00h a l’Espai d’Art Jove Boca Nord.

Conferècia i debat

“Berlin, la ciudad fronteriza. ¿Qué puede hacer el arte para derribar fronteras?”

A càrrec d’Esmeralda Gómez Galera.

Dijous 11 d’octubre, a les 18.30h // (canvi d’horari.)

Més informació aquí

Sobre Dirty Surfaces

“La proposta expositiva Dirty Surfaces d’Esmeralda Gómez Galera, reuneix una sèrie de projectes transdisciplinaris que han estat realitzats durant els últims tres anys en tres contextos urbans diferents: Lisboa, Dundee (Escòcia) i Berlín.

El que aquests projectes presenten en comú és una cerca de l’especificitat urbana (specifi-city) a través de la pràctica artística. Busquen parlar del passat de les ciutats però també qüestionar el seu present i reflexionar sobre ell mateix. Per això, fan esment a la pell de les ciutats, a les seves irregularitats i ruptures, als seus detalls silenciosos però plens d’informació: les façanes d’un barri a Lisboa aporten pistes sobre el procés de gentrificació, els tolls bruts en una ciutat escocesa es transformen en miralls que disloquen l’espai urbà, i la superfície del Mur de Berlín es converteix en un lloc privilegiat des del qual dialogar amb el passat.

Les osques, la brutícia, les raspadures i incisions són aquí una manera poètica i política de mirar a la ciutat. En l’exposició proposo una mirada múltiple de la quotidianitat urbana, un recorregut silenciós pels fragments de la urbs i les seves històries subjacents.”

Sobre Esmeralda Gómez Galera

Desenvolupo la meva pràctica artística a les ciutats que recorro i habito, fent esment a lespecificitat del seu context urbà. Procuro interrompre lhàbit en lhabitar i lautomatisme en el recorregut.

A través d’una pràctica transdisciplinar, analitzo el camp de relacions possibles entre cossos i espais urbans i miro d’ampliar-ho. Caminar, com una acció quotidiana que pot convertir-se en eina política i estètica, és una estratègia clau en aquest propòsit, en tant que permet noves formes d’experimentar el fenomen urbà i difuminar fronteres materials o simbòliques existents a la ciutat.

Actualment desenvolupo la meva producció a Berlín, on investigo la construcció del relat històric i el caràcter fronterer d’una ciutat dividida i retrobada. Alguns projectes recents són part de la meva recerca doctoral, encara en curs, “Cossos urbans”, centrada en les interaccions entre arquitectura i pràctica artística.”

Sobre la Convocatòria per a Projectes Expositius 2018

L’Espai d’Art Jove Boca Nord és un dels projectes de l’Espai Jove Boca Nord que enfoca la seva programació, formació, difusió, per donar suport a la creació artística emergent i a l’àmbit expositiu.
Aquest espai d’exposicions vol promoure el treball dels artistes més joves, servir com a plataforma de projecció professional i espai on es pot fer els primers passos en l’àmbit expositiu o de comissariat, o portar a terme els primers projectes creatius més experimentals.

L’Espai d’Art Jove vol anar més enllà de la programació d’una sala limitada al seu espai físic – vol afirmar-se com a projecte generador de coneixement i construint una xarxa de relacions entre el territori i el circuit artístic contemporani de Barcelona. Per posar termini aquest objectiu presentem pel programa de 2018: cursos formatius per a joves professionals i artistes; diferents activitats, tallers i xerrades, per públic general i interessats en l’àmbit artístic i cultural, i també els primers passos a l’àmbit de mediació artística al barri del Carmel.