Categoria: Activitats.

Monogràfic: Cianotipies, fotografies amb sol.

Dissabte 15 de juny

Horari 11-14h

A càrrec de Inés Muñoz Andreu.

QUÈ ÉS LA CIANOTÍPIA?


La cianotípia és un procediment fotogràfic analògic que es nodreix de la llum directa del sol per donar lloc a la imatge. El seu blau característic és producte de la reacció de les sals de ferro de l’emulsió a la llum ultraviolada. Cada peça té un resultat únic a causa de l’arbitrarietat de les condicions lumíniques de cada moment. El mateix procediment permet captar directament els objectes sobre la superfície fotosensible o bé fer servir un negatiu per imprimir una fotografia.

EN QUÈ CONSISTEIX EL TALLER?

La proposta del taller és una sola sessió d’un matí on s’ensenya la preparació i l’aplicació tècnica de la cianotípia i es convida a experimentar amb la imatge analògica capturada sense càmera, mitjançant la realització de fotogrames. L’objectiu del monogràfic no només és estimular la creativitat, sinó també fer entendre les bases de la fotografia mitjançant el joc amb la llum i les ombres.

La sessió es divideix en 4 fases:

Introducció: contextualització de la cianotípia i explicació del seu funcionament.

  • Preparació de l’emulsió i sensibilització del paper.
  • Experimentació: Exposició a la llum del sol i revelat de fotogrames.
  • Visualització i posada en comú dels resultats.

Inscripcions omplint el formulari: https://forms.gle/gYAT8taUeDngKUoY7

Omple amb les teves dades el formulari abans del 14 de juny. Un cop realitzada la inscripció podreu realitzar el pagament (passant prèviament pel centre o el mateix dia del taller). PREU: 20€ (4h de taller amb material inclós)