Categoria: Activitats.

FiRRRA: Sobiranies Econòmiques i Apoderament Tecnològic

Dissabte 8 de juny de 17h a 23h al Centre Cívic del Guinardó.


FIRRRA

La FiRRRa és un projecte de Tangencial i APASSOS amb la col·laboració de Boca Nord i el Centre Cívic Guinardó per promoure l’economia social i solidària i l’apoderament tecnològic des de l’àmbit local que busca donar veu a entitats socials des del comsum responsable i la innovació social

ÀMBITS DE PARTICIPACIÓ

  • Sobirania tecnològica amb Economia Social i Solidària
  • Llicències obertes amb Economia Col·laborativa
  • Cultura Maker i reutilització amb Economia Circular

Durant La Firrra, a banda de poder visitar les parades dels diferents participants, trobareu activitats infantils, tallers, xerrades, concerts…

17 a 21h  Fira paradistes + espai infantil

· Fira d’entitats i activitats sobre el consum responsable i economies alternatives

· Espai infantil (Cirs de Jocs)

Tota la tarda Taller Restarters Barcelona

Restarters Barcelona és una associació que vol impulsar alternatives a l’obsolescència programada i la reapropiació de coneixements tecnològics amb el propòsit d’activar i  promoure l’autoorganització de Restart Parties en els diferents barris de Barcelona.

Organitzen les Restart Party’s, esdeveniments públics en què voluntaris amb habilitats tècniques ajuden a les persones assistents a aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i electrònics espatllats.

17.30h Drawbotsper petits

Dinamitzat per Tangencial
Espai: Exterior

18.00h Xerrada sobre les 15 mesures per a la municipalització de l’ESS

Amb 15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària es proposa consolidar i estendre les iniciatives ESS per tal de transformar el conjunt de les relacions econòmiques abordant temes com: la democràcia econòmica, les eines i espais de transformació econòmica, la gestió del patrimoni col·lectiu, el canvi cultural i col·lectiu, l’acompanyament de les noves iniciatives socioeconòmiques, les finances, la intercooperació, el Mercat Social Local, el consum responsable, la compra i la contractació pública, la recuperació d’empreses i el relleu empresarial, així com la municipalització i cooperativització de serveis públics, les sobiranies alimentàriaenergètica i residencial, l’espai públic digital i el cooperativisme de plataforma, tot des d’una perspectiva de la transformació feminista de l’economia.

Ponent: Judit Quintana, membre de la XES
Lloc: (Sala d’actes del Centre Cívic)

19.00h Taula de debat sobre articulació territorial de l’ESS i el consum responsable: avançant cap a una xarxa d’ESS a Horta-Guinardó

A càrrec de les entitats locals participants.
Lloc: (Sala d’actes del Centre Cívic)

19.30h Taller de disseny 3D per joves i adolescents

Dinamitzat per Tangencial
Espai: Sala Raconet

21.00h Sopar

A càrrec de Sindillar

21.00h Concert: Alfons Pardo (música experimental amb ritme)

Hi haurà servei de bar.


Vídeo resum de la edició 2018 de la Fira Frics.