Categoria: clàssica, Música.

Chamuyo de Arrabal + Meraki Quartet – Clàssica a Horta-Guinardó

Dissabte 9 de novembre 19h amb entrada lliure

Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó

Amb els concerts de: Chamuyo de Arrabal + Meraki Quartet.


Chamuyo de Arrabal
Toni Barber Torres- contrabaix, Juan Carlos López- Bandoneón, Jaime Fernández-piano i Carolina Pereira-violín.
Títol del concert: Tangos de malvón y luna.
Repertori: Vals, tangos i milongas d’Astor Piazzolla i temes propis.

Es tracta d’un quartet de tango resident a Barcelona format dins de l’Orquesta típica Latitude tango i que realitza un repertori orientat tant a la dansa com al públic, fidel a l’estil de la vella guàrdia, a més d’incorporar altres estils posteriors, acompanyats petites històries, per enriquir l’experiència d’endinsar-se en el món del tango.

Teloners:
Meraki Quartet
Ona Carbajal, Julen Latorre, Ana Lladó i Antón Seijas – són estudiants de clarinet de l’Escola Superior de Música de Catalunya.Orígen

El Cicle Clàssica a Horta-Guinardó va nèixer el 1999 vinculat al cicle organitzat per l’ICUB “Clàssica + Aprop”. Quan aquest cicle d’àmbit barceloní va desaparèixer, Horta-Guinardó va decidir mantenir aquesta iniciativa en el Districte, valorant la necessitat de divulgar el que comunament coneixem com a música clàssica. Des de llavors fins ara, Clàssica a Horta-Guinardó ha passat per diferents transformacions i ha comptat amb diversos tipus de col·laboracions, però sempre amb la voluntat de donar a conèixer la música clàssica a la població del Districte, oferint una programació de concerts, audicions infantils i altres activitats de forma gratuïta.

La natura feta música

La natura ha esdevingut font d’inspiració per a molts compositors al llarg de diversos segles.

La fúria d’una tempesta, el cant dels ocells o la bellesa de la lluna s’han convertit en belles melodies que han fet viatjar l’oient i l’han transportat en un altre univers per uns instants.

Alguns compositors l’han descrit, imitant sons naturals. D’altres han creat sons originals que ens evoquen immediatament a indrets, paisatges o estacions. La natura és capaç de connectar-nos amb la nostra essència, amb els nostres sentiments, igual que la música… potser per aquest motiu música i natura moltes vegades van agafades de la mà.