Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Exposició: Kosmos – Mirada Pilot 2020

10 desembre 2020
16:00to21:00

Del 10 de desembre al 15 de gener, de 16h a 21h

Visita la versió virtual

El projecte Mirada Pilot és una plataforma de suport a comissaris/es joves per iniciar-se en el seu camí artístic, creat conjuntament per l’Espai Jove Boca Nord, el Centre Cívic Guinardó, el Centre Cívic Sant Andreu i el Centre Cívic Matas i Ramis.

Andrea Navarro i Laura García, les guanyadores de la convocatòria 2019, ens presenten Kosmos una exposició amb una selecció d’obres participants del Festival Stripart 2019 de les artistes MP_ Collages, Hijadelastormentas, Diego Paterna i Azucena Momo.


“Els pitagòrics van encunyar el terme “Kosmos”, un terme amb un significat original que anava molt més enllà del que avui entenem com “cosmos” o “univers” […] és per això que voldria rescatar el terme Kosmos, que inclou al cosmos (o fisiosfera), bios (la biosfera), psique (la noosfera) i theos (la teosfera o domini diví)”.

Wilber K. (1996), Breve historia de todas las cosas


Deixant de banda els motius, les explicacions i les incògnites sobre què, qui, com, quan i perquè es va crear l’univers, una sèrie d’esdeveniments concrets van donar pas a la formació del planeta terra i dels éssers que l’habiten.

El pas del temps ha comportat l’evolució de l’ésser humà. Han estat molts els canvis que ha experimentat, i en un cert moment comença a tenir dubtes. Hi ha molts perquès, com per exemple, Què hi faig aquí?

Aquest punt d’inflexió en l’evolució humana a escala general, també succeeix en el pla personal. L’individu no només es troba enmig d’un món natural, sinó també entre una quantitat multiplicada d’altres com ell. Per conviure-hi s’ha de relacionar i comunicar amb el seu entorn, a través del rostre, el cos i la veu.

Aquesta comunicació és bidireccional, per tant, enviem missatges i en rebem. La manera en què integrem i entenem els continguts inicia un diàleg intern, racional i emocional, que ens fa reflexionar sobre l’existència de l’ànima i la seva coexistència amb l’intel·lecte.

Com podem trobar la nostra veu interior? Un cop trobada, Què podem fer per entendre-la? I després, Com l’expressem?

A través d’aquesta selecció d’artistes i les seves obres, es traça una trajectòria discursiva entre el macrocosmos, el mesocosmos i el microcosmos. Una proposta per reflexionar sobre com interaccionen aquests nuclis, i com ens afecta als individus.

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda