Categoria: Agenda.

Exposició “Processos Correlatius”

“Processos Correlatius” de Marina E. G.

Exposició seleccionada dins la Convocatòria de projectes expositius 2018  l’Espai d’Art Jove Boca Nord.

Arts Visuals, performance i instal·lació.
Del 13 de desembre 2018 fins el 12 de gener 2019

Inauguració

13 de desembre, a les 19:00h a l’Espai d’Art Jove Boca Nord.

Amb les performances: ‘Acció I. Per què em falta aire quan respiro?’, i ‘Acció II. Suar les deixalles’.

 

Sobre “Processos Correlatius”

La Sala d’Art Jove Boca Nord acull els projectes que Marina E.G. ha desenvolupat entre el 2016 i el 2018. Aquesta mostra inclou els treballs Papers de Llum (2016), El Dolor (2016) Experimentar l’asfíxia en el gest (2017), Objectes Transicionals (2017) i Accions (2017-18), els quals transiten entre diferents llenguatges artístics com el visual i plàstic, la poesia i la performance.

 

Si bé és cert que no és el primer cop que aquestes obres s’exposen a la ciutat de Barcelona, mai abans s’havien ajuntat totes en un mateix espai. Aprofitant l’ocasió doncs, la mostra Processos Correlatius s’ha plantejat amb la premissa de fer evidents els vincles existents entre els treballs escollits i d’ensenyar el procés de creació de cadascun d’aquests.

 

Partint d’aquí, l’exposició proposa un recorregut cronològic guiat per una selecció de referents, esbossos previs, escrits descartats i fotografies que documenten l’evolució dels projectes, amb la finalitat de donar compte dels processos inherents a la creació però, sobretot, de les correlacions formals, conceptuals i vitals que es perceben en els treballs artístics de Marina E.G.

 

Sobre Marina E. G.

Marina Enrich Genestar (1991, Menorca) és artista visual, performer i educadora. Ha participat en mostres col·lectives a diferents espais de Menorca i Barcelona com El Roser (2015), la Nau Bostik (2017), el Palau Falguera de St. Feliu de Llobregat (2018) i el C.C. Guinardó (2018). També destaca l’exposició individual a l’Espai Mallorca de Barcelona (2016) i la realització de les seves performances en diferents festivals com Perpetracions (2018), l’Stripart (2018) i Pedra Viva (2018).

 

Marina E.G. es graduà en Belles Arts (2013) i s’especialitzà en Educació Interdisciplinària de les Arts (2017) per la Universitat de Barcelona. També s’ha format en dansateràpia, plasticoteràpia i performance aplicat als àmbits de la salut i l’educació al Centre de formació i creació artística Marabal (2018) i en la dinamització de projectes artístics amb Experimentem amb l’Art (2018). Darrerament està explorant altres llenguatges corporals de la mà de Núria Banal, Ona Mestre (dansa creativa) i Álvaro Prats Bertomeu (dansa-teatre). Treballa d’educadora en el lleure, de dinamitzadora d’activitats artístiques i desenvolupa els seus projectes a Experimentem amb l’Art on té la residència artística.

 

Sobre la Convocatòria per a Projectes Expositius 2018

L’Espai d’Art Jove Boca Nord és un dels projectes de l’Espai Jove Boca Nord que enfoca la seva programació, formació, difusió, per donar suport a la creació artística emergent i a l’àmbit expositiu.
Aquest espai d’exposicions vol promoure el treball dels artistes més joves, servir com a plataforma de projecció professional i espai on es pot fer els primers passos en l’àmbit expositiu o de comissariat, o portar a terme els primers projectes creatius més experimentals.

L’Espai d’Art Jove vol anar més enllà de la programació d’una sala limitada al seu espai físic – vol afirmar-se com a projecte generador de coneixement i construint una xarxa de relacions entre el territori i el circuit artístic contemporani de Barcelona. Per posar termini aquest objectiu presentem pel programa de 2018: cursos formatius per a joves professionals i artistes; diferents activitats, tallers i xerrades, per públic general i interessats en l’àmbit artístic i cultural, i també els primers passos a l’àmbit de mediació artística al barri del Carmel.