Categoria: Activitats, Agenda.

Exposició: Un turó de textures de Núria Farrús

13 juliol 2019
21:00

Fins el 13 de juliol

A la nostra memòria ens queden gravats petits fragments dels llocs per on passem. Una porta, una finestra, una rajola, una casa, un carrer, un tros d’una façana… Gairebé sense adonar-nos-en, captem i memoritzem elements arquitectònics dels llocs per on caminem habitualment. Tot i passar pel mateix lloc i veure els mateixos elements, aquells que memoritzem poden ser ben diferents. Altres cops, alguns elements són tan característics d’un indret que tothom els capta, fins al punt que poden esdevenir un símbol, i per tant ser identificable amb aquell indret per a gairebé tothom.


Barcelona és una ciutat estimada i admirada mundialment per la seva arquitectura. Podem trobar molts elements urbans que han esdevingut símbols de la ciutat: el panot de l’eixample, el trencadís de Gaudí, les Rambles,… Però, Barcelona és molt gran, i la seva gent no només té gravats a la memòria aspectes tan emblemàtics i reconeixibles. Barris com el Carmel també tenen símbols, tot i que semblen passar desapercebuts dins de la gran metropoli. El meu treball tracta de reivindicar l’interès i la bellesa d’aquests espais a través de la seva arquitectura.


La mostra presenta la recerca realitzada al barri del Carmel per descobrir i identificar una sèrie de textures que es troben en la seva arquitectura urbana. Una exploració d’aquells elements que són traduibles en textures. A través d’una anàlisi i descomposició plàstica, s’aconsegueix aïllar aquestes textures del seu context arquitectònic i fer-les icones per reproduir-les gràficament.


El següent pas és la creació dels diferents elements que permeten la reproduccció i l’estampació d’aquestes textures sobre el paper. Així doncs, es creen una sèrie de pinzells i tampons amb les formes extretes de la recerca gràfica realitzada pel barri.


Finalment, la mostra es conclou amb una instal·lació artística que reproduirà la muntanya del Carmel creada a partir de papers pintats amb les diferents textures.


La mostra serà un viatge a través de les imatges de diferents punts del Carmel, sobre les quals es treballa la seva essencialització i transformació en textura per després plasmar-les sobre el paper i crear una visió molt particular del turó del Carmel.

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda