Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Mirada Pilot: Convocatòria de comissariat emergent


Convocatòria oberta del 5 d’abril al 2 de maig de 2021

Què és Mirada Pilot?

Mirada Pilot és un projecte de comissariat emergent per a realitzar una exposició amb tres itineràncies en centres de la xarxa (Centre Cívic Matas i Ramis, Espai Jove Boca Nord i Centre Cívic Sant Andreu), i tres activitats complementàries que tindran lloc al Centre Cívic Guinardó. A través d’una convocatòria creada conjuntament per la xarxa Mirada Pilot, el/la comissari/a que guanyi haurà de generar un discurs curatorial seleccionant quatre artistes que participin en l’edició del mateix any del Festival Stripart.


Per què Mirada Pilot?

Barcelona ofereix molt poques oportunitats per a poder tenir un primer contacte amb el comissariat artístic. Més enllà de les exposicions que es puguin fer en els centres formatius i en associacions artístiques, és molt difícil per un/a comissari/a novell poder tenir una primera experiència curatorial més enllà del seu entorn immediat, especialment per mostrar la seva creació a un públic general. Addicionalment, la majoria de convocatòries de comissariat que ofereix la ciutat impliquen determinada experiència prèvia i certa trajectòria donada la dotació pressupostària del projecte i l’envergadura de les sales.

Manquen, per tant, espais per a primeres experimentacions en l’entorn del comissariat. Un territori de proves per assolir experiència i encetar una trajectòria professional. De la mateixa manera, tampoc són massa freqüents els espais on hi pugui haver un diàleg intergeneracional entre creació jove i públic no especialitzat.

L’objectiu principal de Mirada Pilot és donar l’oportunitat a comissaris/es emergents d’iniciar el seu camí artístic, així com ser un espai d’aprenentatge per a joves comissaris/es. A més, entenent qu el circuit de l’art contemporani, inclòs l’emergent, no acostuma a integrar-se fàcilment amb el públic general, un altre dels objectius de Mirada Pilot és fer-lo més accessible a persones que no tenen un interès específic, però que a través de la seva vinculació amb l’activitat quotidiana al centre cultural de proximitat puguin interactuar-hi, no només des d’una aproximació a l’art emergent sinó també a què és i en què consisteix el comissariat d’exposicions.

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda