Música com a Transformació Social

Dissabte 26 de gener a les 19h

Celebrem la segona edició de les jornades Música com a Transformació Social, un acte que pretén donar visibilitat a projectes socials  que a mitjançant la música aposten per la transformació social.

L’acte està dividit en dos parts: Xerrades i Concerts.
19h Xerrades – Presentació de projectes

VOZES

VOZES és un projecte músic social que treballa per la integració a través de la música. VOZES treballa per contribuir en el canvi social.

Vozes és una escola de vida per a més de 500 nens a Barcelona, als districtes de Nou Barris,Sant Andreu i Besòs, i des de finals de 2015 a Madrid, a Vallecas i Carabanchel.
Nascut el 2005, Vozes és un projecte músic-social que treballa amb nens i adolescents que no poden accedir a la pràctica musical, i que a través d’aquesta, se’ls ofereix l’oportunitat d’integrar-se plenament en la societat, sense renunciar a la qualitat i compromís que la mateixa exigeix.
Inspirat en el sistema nacional d’orquestres i cors infantils i juvenils de Veneçuela, el projecte VOZES està liderat per Pablo González, alumne avantatjat d’aquest sistema. En els seus inicis el projecte va treballar a través d’una coral infantil, amb el pas dels anys, VOZES ha creat una estructura d’orquestres simfòniques de diferents formats, corals i batucades.

MUSICAULA – MISSIÓ KÈNIA de BITLAB

MUSICAULA – Missió Kenia. A través de la cooperació es construirà una escola pública a Kithunthi (Kenia) mitjançant projectes escolars de micro-economia així com produccions culturals locals i de transformació social.
Mitjançant la cooperació amb BitLab es co-dissenyaran projectes d’innovació pedagògica ApS amb els centres educatius col·laboradors i s’acompanyaran aquests processos per a poder assolir amb garanties els objectius del projecte de cooperació internacional. Aquests projectes comptaran tant amb la participació de comunitats culturals i socials del territori com de teixit associatiu cooperatiu i comerç de proximitat.

ARTransforma

ARTransforma és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2009 per professionals de l’àmbit cultural i comunitari. Promovem, assessorem i impulsem projectes artístics, socials, culturals, educatius i formatius.
“Durant segles es va pensar que la creativitat era un do innat que posseïen només unes quantes persones, però ara sabem que la creativitat és un ingredient que tothom té i que es pot educar i potenciar. També sabem que per a algunes persones, la creativitat és una manera de ser i de viure, que ens dibuixa camins cap a un món millor, més just, amb més oportunitats, i més bonic. I aquesta fita ens apassiona.”

21:30h Concerts – Entrada 5€ en benefici de projectes solidaris internacionals*
*1/Material musical per l’orfenat-escola Casa do Gaiato de Massaca, Moçambic. Via el segell GandulaFundaçao Encontro
*2/Arquitectes Tècnics Sense Fronteres

GAMBARDELLA


El trio format per Víctor Teller (baix), Òscar Altaba (bateria) i Jaume L. Pantaleón (guitarra / sintetitzador) debuta amb un impressionant tractat lliure i desenfadat de música instrumental que esgarrapa el jazz, gaudeix el rock i abraça la psicodèlia amb una personalitat aclaparadora i deixant constància de la qualitat musical dels seus components. 8 temes que inicien un projecte imprescindible per entendre la música arriscada que es fa a casa nostra.

Bandcamp
FB 

LA ORQUESTA DEL CABALLO GANADOR

Som un col·lectiu d’improvisació conduïda. El nostre llenguatge és el Cavall. La nostra formació és sempre canviant. El nostre enemic, el Cold Spaghetti. Amb components canviants i aleatoris de grups com: Los Sara Fontán, Esperit, Za!…