Categoria: Agenda, Entitats, teatre, XERRADA.

ProjectA presenta Adentro – Teatre Social + Col·loqui

Divendres 26 d’octubre a les 20h amb entrada taquilla inversa

La companyia de teatre social, ProjectA , resident a Boca Nord, presenta la obra Adentro, una visió crítica i profunda sobre els CIE, Centres d’Internament d’Estrangers.
Després de la representació (21:45h), membres de les entitats convidades faran un col·loqui sobre el tema.
– Fundació Migra Studium
– SOS Refugiados
– Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes
– Tanquem els CIEs

Fundació Migra Studium
La Fundació Migra Studium és un centre social promogut per la Companyia de Jesús a Catalunya l’any 2003 i que té com a missió en els seus estatuts
Treballar en favor de la dignitat i els drets de les persones més vulnerables i els seus fills i filles, a través de l’acollida, la formació i la incidència política.
– Treballar també per sensibilitzar la nostra societat sobre el fet de la diversitat cultural i religiosa.
I fa això amb la participació dels propis migrants, amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries i establint aliances amb altres actors socials amb qui compartim missió.

SOS Refugiados
La Plataforma Cívica “En Red SOS Refugiados” és un moviment de caràcter humanitari que aglutina diverses associacions d’àmbit Regional distribuïdes per diverses comunitats autònomes del territori estatal.
La nostra història és la de cada vida que hem aconseguit salvar, de cada millora que hem aconseguit assolir i del que encara tractem de fer realitat.
L’objectiu d’aquest col·lectiu és el d’unir sinergies i recursos per coordinar accions i ajudar de forma el més directa i ràpida possible a la població desplaçada i refugiats que fugen de la guerra a països com Síria, l’Iraq o l’Afganistan, tot i que també prestem col·laboració a altres col·lectius socials provinents del nord d’Àfrica i especialment del Sàhara.

Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes
Somosmanteros, trabajadores migrantes y luchadores, que ante el racismo y la violencia institucional que sufrimos cotidianamente hemos decidido organizarnos para luchar por nuestros derechos. Primeramente, el Sindicato, Tras la Manta y el Espacio del Inmigrante agradecemos a todas las compas, colectivos y entidades que luchan siempre junto a nosotros.
Desde el Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona condenamos todo tipo de violencia, sea a quien sea y donde sea.

Tanquem els CIEs
La Campanya Tanquem els CIE neix el gener de 2012 arrel de la mort d’Idrissa Diallo, un noi de Guinea Conakry que estava pres al CIE de Barcelona.
Els primers membres provenen de diferents organitzacions i col·lectius en defensa dels drets de les persones migrants; ara per ara, però, són nombrosos els activistes a nivell individual que poc a poc s’han anat sumant al grup.
La Campanya té quatre objectius fonamentals:
-Visibilitzar els Centres d’Internament d’Estrangers, ja que sovint ens trobem que una part molt àmplia de la societat civil no coneix la seva existència o bé pensa que es tracta d’un estament d’ajuda humanitària per a migrants.
-Denunciar les contínues vulneracions de drets que s’hi produeixen: maltractaments, irregularitats administratives, abusos…
-Procurar millores en les condicions dels interns, aspecte en què en els darrers mesos hem aconseguit força avenços.
-I, sobretot, exercir accions de cara al tancament d’aquests “Guantánamos”.