Rapunzel Nabunzel – Cinema d’animació

28 novembre 2014
21:00

Divendres 28 de novembre a les 21h, amb entrada lliure.

Passi de la pel·là­cula d’animació Rapunzel Nabunzel, dirigida per Efrayn R. S.
Cartel Rapunzel Nabunzel Premier
“Rapunzel Nabunzel” és una obra d’animació juvenil independent creada per l’autor espanyol Efrayn R.S. Els seus primers deu minuts van ser realitzats en 2009 i es van publicar a Internet en 2010 mitjançant “Efrayn.com” i “YouTube”.
Donada la seva tità nica envergadura tècnica, amplificada davant de dues úniques mans al projecte durant 5 anys, i l’absència de mecenes, la producció s’ha hagut de finalitzar utilitzant la tècnica del “storyboard” portat a la pantalla. El que compon el film en una aproximació d’un 30% d’animació acabada i un 70% de “và­deo-storyboard” a color.
Argumentalment es tracta d’una versió del clà ssic dels Germans Grimm, però en un llenguatge més col·loquial i directe i un humor negre, agut i surrealista amb lleus tints de tragicomèdia.

L’Efrayn R.S. es un polivalent artista espanyol que es caracteritza per la seva versatilitat creativa en diferents camps: compon, escriu i produeix els seus temes musicals, aixà­ com les BSO de les Produccions Audiovisuals a les quals també es dedica; centrades en la tècnica de Dibuixos Animats, que acompanya d’arguments amb cort adult. També ha locutat i exercit d’actor de doblatge puntual per a alguns treballs externs, però destaca més pels propis, en els quals ha estat la veu de molts dels seus personatges, tant masculins com a femenins.
La seva primera historia com autor va ser “La otra cara de la verdad” entre d’altres projectes que va anar desenvolupant durant l’adolescéncia com “Trozos de cristal” o “Janet d’Arock”.

Nascut a Alacant, va marxar a Catalunya a l’edat de 17, on va iniciar progressivament la seva carrera musical aixà­ com les seves obres narratives i il·lustrades.
Dels seus treballs narratius destaquen tà­tols com “Relaciones textuales” i les seves versions audiovisuals humorà­stiques de contes clà ssics juvenils, que dotades d’un humor adult han resultat polèmiques en ocasions, però tan populars que són una de les principals activitats actuals de l’artista.
Musicalment va treure el seu primer LP “Encerrado en mi mente” al mercat en 2011 i es va distribuir per plataformes musicals com “iTunes” i “*Spotify”, entre d’altres.
Totes les seves obres comparteixen el nexe de la música, la imatge i la narrativa d’una o una altra forma, que per tot plegat reuneix seguidors molt diversos a causa de les seves diferents disciplines.

Efrayn

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda