ARNAU ALEMANY 

Arnau Alemany i Batalla (Barcelona, 1948-2020), autor cotitzat dintre del col·leccionisme privat, és un dels pintors contemporanis més importants del surrealisme màgic.

Realitza la seva formació artística a l’escola Massana i a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis de Barcelona.

Els seus primers treballs consisteixen en l’estudi de dibuixos animats i anuncis publicitaris, fotografia, delineació industrial, ajudant d’escultors i disseny i elaboració de motlles en una fàbrica de joguines.

La seva pintura és a l’oli, de caràcter preciosista i de temàtica urbana amb construccions i edificis de gran detallisme realista immersos en paisatges íntegrament surrealistes. Es caracteritza per la creació d’entorns desolats, misteriosos i desconcertants on la il·luminació, tèrbola i diàfana, reforça la sensació d’irrealitat; atmosferes que evoquen la pintura metafísica de Giorgio De Chirico o les al·lucinacions de Piranesi.

Des de l’any 1978 exposa mostres individuals a la galeria Serrallonga de Barcelona i, posteriorment, en altres galeries de la ciutat com l’emblemàtica Sala Parés i en galeries i museus de Girona, València, París, Londres, Lió, Madrid, San Francisco, Nova York, Miami, Los Angeles, Chicago, el Japó (Museu Marugame Hirai), entre d’altres, així com en moltes col·leccions d’art privades.

L’any 1991 guanya el segon premi a la Biennal d’Art de Montecarlo.