Mesures de prevenció d'incendis a casa

  1. Les habitacions en què hi ha cuines, escalfadors o estufes de gas han de disposar de ventilació que comuniqui amb l'exterior, ja que en cas contrari hi ha perill d'intoxicació o d'explosió si es produeix una fuita de gas.
  2. Les estufes poden originar un incendi. Mantingueu-les allunyades (com a mínim un metre) d'altres objectes que poden cremar, com ara sofàs, cortines, roba que es posa a assecar, etc.
  3. Les espelmes també poden ser perilloses. No les deixeu mai enceses sense vigilància ni tampoc quan aneu a dormir o marxeu de casa.
  4. No deixeu mai els nens petits sols a casa. Si heu de marxar, encara que sigui un moment, deixeu-los a càrrec d'alguna persona (un veí o una veïna, per exemple).
  5. Mantingueu els llumins i els encenedors fora de l'abast dels nens.
  6. Abans de sortir de casa o quan aneu a dormir, comproveu que no quedi encès cap aparell que pugui originar un incendi (estufes, fogons, etc.) ni cap espelma, i tanqueu les claus del gas.
  7. No connecteu diversos aparells a un sol endoll múltiple i mantingueu en bon estat la instal·lació elèctrica. No fer-ho suposaria un greu perill d'incendi.
  8. No feu servir aparells de cap tipus en mal estat (estufes, cuines, neveres, etc.) i no els manipuleu ni els repareu si no sabeu fer-ho correctament.
  9. No fumeu al llit i no llanceu les burilles a qualsevol lloc. Assegureu-vos que quedin ben apagades.
  10. No dubteu a trucar als bombers com més aviat millor, al telèfon 112 (servei gratuït).

Campanya de conscienciació per instal·lar detectors de fums a casa