El 20 de novembre Barcelona s’omple d’activitats per reivindicar els Drets dels Infants

08/11/2019 - 17:27

Drets dels Infants. Amb motiu del Dia Universal dels Infants, que aquest any coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, Barcelona organitza un seguit d’activitats festives i reivindicatives amb els nens i nenes com a protagonistes.

Cada any el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal dels Infants, és un dia per recordar i reivindicar que els nens i les nenes són persones amb drets reconeguts que cal preservar i garantir per part dels adults i de les institucions que en tenen cura. És també un dia per fomentar el benestar dels infants de tot el món i per impulsar la defensa del dret dels infants a la salut, l’educació, la protecció i la participació, entre d’altres.

Enguany aquest dia pren especial rellevància ja que es compleixen 30 anys des que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant (CDI, 1989). La Convenció és la primera llei internacional sobre els drets dels infants i és també el tractat de drets humans més ratificat de la història. Actualment l’han ratificat 196 països, entre els quals hi ha Espanya, que ho va fer l’any 1990. La CDI compta amb 54 articles que recullen els drets  econòmics, socials, culturals, civils i polítics de tots els infants, i el seu compliment és de caràcter obligatori per a tots els estats signants.

Per commemorar aquesta jornada festiva i reivindicativa, a la ciutat de Barcelona s’hi organitzen diferents activitats que tenen com a protagonistes els propis infants, entre les quals destaca l’acte de commemoració del 30è aniversari de la CDI que tindrà lloc el mateix dia 20 a la plaça de la Trinitat del Districte de Sant Andreu, a partir de les 17.15 h. L’acte comptarà amb una salutació institucional, una festa infantil amb espectacle del grup Xiula, actuació hip-hop de l’Associació Wak i xocolatada.

En aquest enllaç podeu consultar la resta d’activitats que se celebraran amb motiu del Dia Universal dels Infants.

A més a més, cal recordar que Barcelona compta des de l’any 2007 amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància, iniciativa d’UNICEF que té per objectiu vincular la Convenció dels Drets dels Infants amb les polítiques locals d’infància i adolescència.