Entrega de distincions de la festa patronal dels Bombers de Barcelona 2024

08/03/2024 - 14:42

Seguretat i prevenció. S’han lliurat setze diplomes en agraïment de la col·laboració amb el cos.

L’acte s’ha iniciat amb una ofrena floral al monument ubicat a l’exterior de l’Espai Bombers, d’homenatge als bombers de Barcelona caiguts en acte de servei, i s’emmarca en la festa del patró del cos, sant Joan de Déu, que se celebra avui, 8 de març.

A continuació, ha tingut lloc l’entrega de distincions a l’espai museístic. En primer lloc, s’han entregat diplomes a vuit membres del cos i un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona per les seves actuacions en diversos serveis en què la seva intervenció va ser cabdal, i més tard s’ha fet el lliurament dels diplomes i agraïments externs:

  • A Magí Puig, en reconeixement de l’aportació de l’obra de reproducció litogràfica per als Bombers de Barcelona de l’any 2023.
  • A títol pòstum, a Imma Ros i a Elías López, membres del Clúster de Seguretat contra Incendis de Catalunya. Per la seva trajectòria professional en el món de la seguretat contra incendis i el treball conjunt amb el cos.
  • A Enric Cortada, cap de la Torre de Control; i a Eduardo González, cap de Conservació i Ajudes a la Navegació, tots dos del Port de Barcelona, en agraïment per la seva col·laboració en el desenvolupament de la formació permanent de l’any 2023 i per la seva predisposició de treball conjunt amb Bombers de Barcelona en matèria pedagògica i operativa.
  • A Marta Martí, cap del Departament de Recursos Econòmics de la Gerència de l’Àrea de Seguretat, Prevenció i Convivència, en agraïment pel compromís en els vint anys de feina com a cap del departament.
  • A José M.ª Sopena, responsable de manteniment dels vehicles de Bombers de Barcelona. En reconeixement de tota una vida dedicada al manteniment de l’operativitat dels vehicles.

Per acabar, s’ha lliurat la darrera litografia incorporada a la col·lecció dels Bombers de Barcelona, obra de Magí Puig, al responsable del Departament de Registre del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Denis Iriarte.

Dimarts, 12 de març, tindrà lloc el lliurament de genoveves i medalles al mèrit 2024 al Saló de Cent de l’Ajuntament.