Destacada presència de Bombers al Saló Auto Retro de Barcelona

Les autoescales van ser les protagonistes en l'edició d'enguany amb les Magirus de l'any 1929 i un Carruatge-Escala Salvament de 1879

El Saló Auto Retro que es va celebrar del 16 al 19 de novembre a la Fira de Barcelona-Montjuïc va comptar amb destacada presència de Bombers de Barcelona.

A l’estand es van exposar dues Autoescales Magirus de l'any 1929 i un Carruatge-Escala Salvament de l'any 1879. A més, membres de la Plataforma en Defensa del Patrimoni Històric van realitzar una demostració de la històrica bomba de vapor Merryweather de 1896 a la plaça de l'Univers.

Aquest és el segon any que Bombers participa en el Saló. En la primera edició es van presentar diferents tipus de bombes: manuals, de vapor, la 'Genoveva', etc. I en l’actual la temàtica han estat les autoescales.

Les Magirus es van adquirir per a l'exposició Universal de Barcelona de 1929 i dels models exposats, un és l'autoescala original, mentre que a l'altra se li va incorporar una cabina l'any 1940. Ambdues compten amb una autoescala giratòria de 30 metres amb comandament mecànic i van prestar servei fins al 1965. D’altra banda, l’escala del carruatge de salvament s'havia de muntar tram a tram manualment.

També a l'estand es van mostrar diverses maquetes dels vehicles del cos de Bombers.

Els membres de la Plataforma en Defensa del Patrimoni Històric van posar en marxa la bomba de vapor Merryweather de l'any 1896