Presentació del calendari solidari ‘Bombers amb causa 2018’

Bombers de Barcelona participa en aquesta iniciativa benèfica per finançar la recerca en malalties maternoinfantils i programes socials per a la infància en risc

El passat 25 de novembre es va presentar a l'Arc de Triomf la setena edició del calendari solidari 'Bombers amb causa' per a la recerca biomèdica en malalties maternoinfantils i els projectes socials per a infants en situació vulnerable.

Enguany s'han implicat més fotògrafs i fotògrafes que mai, 13, en total, dos dels quals pertanyen a Bombers de Barcelona, Xavi Vicient i Francesc Plana.

Diversió amb seguretat

'La diversió amb seguretat' és el fil argumental del calendari amb diferents consells de prevenció. Així, cada mes s'ofereix una recomanació de manera divertida, gràcies a la implicació dels bombers i els infants.

Aquest és el tercer any en què participen Bombers de Barcelona. "El primer vam aportar una fotografia i ja l'any passat i aquest, dues", explica Xavi Vicient.

Una imatge fa referència als riscos a la cuina. "La foto la va realitzar Francesc Plana al parc del Vall d'Hebron. Dues nenes cobreixen una paella amb una tapa". L' altra va tenir com a escenari l'Espai Bombers i "la vaig fer sobre el tema del bon ús dels aparells electrònics i evitar sobrecarregar la xarxa. Els protagonistes, dues nenes de Sant Joan de Déu i quatre bombers, surten al voltant d'un arbre de Nadal".

10.000 exemplars

El calendari de 2018 ha aplegat personal de bombers amb nens i nenes, en aquest cas atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu: el Parc Sanitari de Sant Boi de Llobregat, l'Hospital Maternoinfantil de Barcelona i els centres de Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

En total, s'han editat 10.000 exemplars, que seran venuts al preu de 10 €. L'èxit de les edicions anteriors ha permès ampliar la tirada del calendari, que serà la més alta de totes.

L’ any passat, 'Bombers amb causa' va recaptar 63.941,05 €, que és també la xifra més alta aconseguida mai d'ençà que es va posar en marxa aquesta iniciativa, al 2011. Des d'aleshores, 'Bombers amb causa' ha recaptat ja més de 340.000 €.

Cursa de Muntanya ‘Bombers amb causa'

Relacionada també amb el calendari s’organitza la 'Cursa de Muntanya Bombers amb causa'. L' any passat es va fer la primera edició i va néixer amb la voluntat de ser una font complementària de finançament per a la beca 'Bombers amb causa'.

Després de la bona acollida per part dels patrocinadors i participants ja s'ha començat a treballar en la de 2018, que se celebrarà a Sant Jordi de Cercs (Berguedà) els dies 5 i 6 de maig.

Xavi Vicient i Francesc Plana, amb una fotografia cadascú, són els bombers del Cos que col.laboren en aquest projecte humanitari

On es pot adquirir?

  • Web bombersambcausa.org
  • Botigues Abacus
  • Botigues Natura 
  • Supermercats Bon Preu
  • Botigueta de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (Esplugues de Llobregat)
  • L' oficina de l'Obra Social Sant Joan de Déu (Puiggarí, 5-7 - 08014 Barcelona)
  • Als Parcs dels Bombers de Barcelona, de la Generalitat i d'Andorra

La foto (febrer) de Francesc Plana està realitzada a les aules de prevenció situades al Parc de Bombers de Vall d'Hebron. Es basa en els consells a la cuina. Compta amb dues nenes de l'Hospital de Sant Joan de Déu i els bombers Toni Sala del torn E del Parc de Vall d'Hebron i Sergi Andrés del torn B de l'Eixample.

La segona fotografia (desembre) està realitzada per Xavi Vicient. Es basa en els llums de Nadal i la sobrecàrrega dels aparells elèctrics. Participen dues nenes de l'Hospital de Sant Joan de Déu i els bombers Santi Montoliu, Raül Hernández, Aitor Espallargues del torn C del Parc de Montjuïc i Àlex Montón del torn A de l'Eixample.