Calendari Solidari 2018 de Bombers de Barcelona

Han participat bombers, bomberes i 'estrelles' del patrimoni històric com la 'Merryweather Valiant', la 'Genoveva' o el camió 'Americà'. Tots els beneficis aniran destinats a la Marató de TV3

El Calendari Solidari de Bombers de Barcelona 2018 és un recorregut històric pels vehicles i vestuaris d'època en 12 impressionants fotografies que repassen la història del Cos.

L' autor és el bomber Francesc Plana, que juntament amb la Plataforma per a la Defensa del Patrimoni Històric dels Bombers de Barcelona han produït aquest calendari.

Un homenatge a la història de la Institució amb fins solidaris, ja que els beneficis van destinats a la investigació de malalties infeccioses.

Per plasmar les imatges s'ha escollit llocs com el Passatge Permanyer o l’ antic compleix industrial de Can Batlló. Han participat bombers i bomberes i 'estrelles' del patrimoni històric com la 'Merryweather Valiant', la 'Genoveva' o el camió 'Americà'.

"En aquests vuit anys com a bomber de Barcelona veia tot aquest patrimoni i com a fotògraf sentia que havia d'explotar-ho. Vaig anant madurant la idea fins que l'any passat ho vaig proposar a la direcció i vaig començar a buscar patrocinadors", comenta Francesc Plana.

Un any de treball dedicat a la seva segona gran passió, la fotografia. "He gaudit moltíssim amb aquesta feina. Els companys m'han donat tot tipus de facilitats. Tothom s'ha entregat totalment. I ho han fet els bombers i personal de la Plataforma posant hores del seu temps. És impagable i fer de tot això, un acte solidari encara més".

 

 

"Els companys m'han donat tot tipus de facilitats. Tothom s'ha entregat totalment. I ho han fet els bombers/es i personal de la Plataforma posant hores del seu temps. És impagable"