Quarta edició de la Campanya de Reis 'Juguem en Equip'

Tots els parcs de Bombers de Barcelona van ser punts de recollida de joguines

Que cap nen es quedi sense joguina. Amb aquest objectiu es va engegar la quarta edició de la campanya 'Juguem en Equip' per la recollida de joguines a tots els parcs de bombers de Barcelona i a l'Espai Bombers com a novetat.

Una iniciativa solidària que es va realitzar en dues fases. La primera pròpiament als recintes del Cos i l'altra durant la jornada de portes obertes al Parc de Llevant el 3 de gener amb motiu de la Festa dels Reis. Els nens i nenes van poder portar les seves cartes a ses majestats els reis mags d'Orient i hi va haver berenar i espectacle de pallassos.

"La idea és que tots els companys participin i col·laborin amb familiars i amics", comenta un dels organitzadors, el bomber Marcos Arroyo. "Més que diners, el que busquem és que la gent faci el pas de portar una joguina. Que dediquin uns minuts a reflexionar en el fet que hi ha famílies necessitades i que vinguin i dipositin una joguina en el punt de recollida. Aquesta és la doble funció que pretenem".

La campanya està adherida a la de Creu Roja Joventut que determina els criteris del repartiment de les joguines. "Teníem clar que volíem fer una campanya per a la gent necessitada. La capacitat per recollir joguines hi era, però no per al repartiment. Així, després de valorar diferents opcions, vam decidir-nos per la Creu Roja", explica Arroyo.

Totes les joguines recollides -s'intenta que no siguin sexistes ni bèl·liques- es porten a Creu Roja, que fa la tasca de selecció, classificació i distribució amb el cens que disposen de famílies necessitades.

La Campanya de Reis de bombers rep una subvenció de 625 € directament del grup de 'teaming' de 'Bombers Solidaris' www.teaming.net/bomberssolidaris. Compta també amb els donatius de la guardiola solidària de la Festa de Reis, que se celebra al Parc de Llevant, i 250 € aportats per l'escola de ball ‘La Urban Dance Factory'.

L'any passat es van recollir més de 250 joguines

Espai Bombers es va adherir també com a punt de recollida

‘Bombers solidaris’ canalitza la campanya

Aquesta organització, que compta amb uns 250 col·laboradors, es finança amb el donatiu d'un euro al mes i els beneficis recaptats es destinen a l'ONG, ASL-EREC, a la milla nàutica solidària de Bombers, a la Festa dels Reis i a la bossa d'emergències.