Placa de reconeixença per al Grup de Rescat Aquàtic de Bombers de Barcelona

FEDAS a l'acte del seu 50è aniversari va premiar la trajectòria dels submarinistes del Cos

El Grup de Rescat Aquàtic de Bombers de Barcelona (GRABB) va ser distingit a l'acte institucional del 50è Aniversari de la Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques (FEDAS), celebrat el passat mes de novembre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Un reconeixement a la trajectòria d'aquesta secció de bombers, que té la seu al Parc de Montjuïc. El responsable és el cap del parc Ferran Aguado i per sota es troben els sergents Joan Abellán i Josep Gimeno, qui va recollir la placa en representació del Cos de bombers i dels submarinistes.

El sergent Gimeno va estar acompanyat de Carles Pons, un altre veterà de la brigada submarinista, la més antiga en l'àmbit estatal.

24 hores de guàrdia

La secció està composada per 35 bombers submarinistes, set per cada un dels cinc torns en els quals un mínim de dos han d'estar exclusivament de guàrdia per aquests tipus de serveis. El GRABB és l'únic equip que està operatiu a la nit.

Al marge de la feina de rescats en accidents, molts dels serveis són de prevenció (travessia de Nadal, l'arribada dels Reis al Port de Barcelona, etc.) i pràctiques. Els submarinistes de Bombers de Barcelona tenen un coneixement molt exhaustiu tant del port com de les platges del litoral barceloní.

La brigada submarinista és la més antiga en l'àmbit estatal

Conveni amb el Port

Els submarinistes del GRABB disposen del títol professional i compten amb una preparació específica a més de passar anualment unes proves molt estrictes.

Barcelona és un port de primera i per les seves característiques necessita tenir bombers propis. Per aquest motiu té firmat un conveni amb el Cos de bombers de la ciutat.

Membres del GRABB amb el barceloní Eduard Admetlla, de 93 anys, pioner de l'exploració submarina, que en 1957 aconseguí el rècord mundial de descens individual amb escafandre autònom d'aire comprimit baixant fins als 100 metres de profunditat.