La Comissió de Dones en Serveis d'Extinció d'Incendis i Salvament es reuneix per primer cop a Barcelona

De l'11 al 13 de novembre, Barcelona va acollir la 16a edició de la trobada de la Comissió de Dones en Serveis d'Extinció d'Incendis i Salvament de la CTIF (Associació Internacional de Serveis de Salvament i Incendis).

Durant la primera jornada va tenir lloc una recepció institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament, amb la presència d'Albert Batlle, tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat; Sara Berbel, gerent municipal de l'Ajuntament de Barcelona, i Maite Casado, gerent de Prevenció i Seguretat.

Batlle va donar la benvinguda a les participants, bomberes que representaven nou països: el Canadà, els Estats Units, Luxemburg, els Països Baixos, el Regne Unit, Finlàndia, Dinamarca, França i Suècia. I va destacar com un objectiu prioritari la feminització del Cos de Bombers de Barcelona. "Per primer cop tenim paritat en l'estament directiu al Govern municipal; dels 38 directius de l'Ajuntament, tenim 19 homes i 19 dones. En canvi, la presència femenina està molt desequilibrada a la policia municipal, on les dones són entre el 12 i el 13%, i és quasi anecdòtica als Bombers. Per això farem una campanya específica per captar dones per al nostre Cos. És una qüestió que volem canviar, tant en l'àmbit tècnic com en l'operatiu", va anunciar.

Les xifres avalen aquesta necessitat perquè només 6 dels prop de 450 bombers de Barcelona són dones. Només hi ha una bombera, Clara Latorre, dins de la categoria de cap de guàrdia i pot, per tant, dirigir l’operatiu. De fet, només hi ha un 1,3% de dones bomberes operatives i un 3% si s'hi inclou tot el vessant de gestió i sanitaris.

El tinent d'alcalde va assenyalar així mateix que, encara que el servei dels bombers està molt ben valorat per la ciutadania, cal donar importància a la visió femenina perquè una gran part de les persones que s'atenen són dones. "Tot això forma part de la nostra voluntat de crear una cultura de la prevenció, una prioritat en la qual la visió femenina serà especialment rellevant", va dir. I va posar com a exemple la campanya d'instal·lació de detectors de fum en totes les cases de la ciutat.

Sara Berbel va parlar de la importància d'assolir la paritat i què s'ha de fer per aconseguir-ho: canviar la imatge tradicional del bomber i promoure una imatge també femenina, i eliminar els prejudicis, com s'ha fet amb la campanya "Bombera, per què no?". En aquest sentit, va recordar que l'Ajuntament té un protocol d'igualtat de gènere, però que cal estudiar bones pràctiques i aprendre d'altres països. "S'ha de continuar treballant", va concloure.

A continuació va prendre la paraula la finlandesa Mira Leinonen, presidenta de la Comissió de Dones en Serveis d'Extinció d'Incendis i Salvament de la CTIF, qui va destacar la importància d'aquesta comissió com a punt de trobada "per informar-nos, intercanviar eines i donar-nos suport mútuament".

Simulacre al Port de Barcelona

El dia 13, les bomberes van assistir a un simulacre d'accident químic al Port de Barcelona, amb la presència de Laura Pérez, tinenta d'alcalde de Drets Socials i Feminismes.

Després que el cap de la Divisió d'Operacions de Bombers de Barcelona, Àngel López, expliqués la part operativa del simulacre, es va aplicar el procediment i l'actuació de risc químic, amb una intervenció en dues fases: una primera per efectuar el rescat, contenir el perill i efectuar el rescat; i una segona per fer efectiu el sistema d'aplicació i gestió de la informació dels bombers en grans emergències.

En total, van col·laborar en el simulacre 10 vehicles i 30 persones. 

"Cal trencar amb la idea que bomber és un ofici d'homes"

Els objectius de la Comissió de Dones en Serveis de Salvament i Incendis són fomentar que els serveis de bombers i rescat siguin inclusius per a tothom, millorar les condicions laborals per a totes les dones dins d'aquests serveis i fer que els serveis de bombers i rescat siguin més atractius. D’aquesta manera, es vol aconseguir que les dones sol·licitin i esdevinguin bomberes operatives i continuïn tenint el suport per mantenir-se en aquesta professió, alhora que aprenen de les diferents experiències, recullen les millors pràctiques i animen més països a ser membres actius de la Comissió.

Per tot això, al llarg de la trobada es va debatre sobre el paper de la dona en els serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvaments, la seva promoció a càrrecs de comandament i les estratègies per promoure l'accés femení als cossos de salvament i incendis.

 

Dins de l'SPEIS, s'ha valorat la trobada molt positivament. Per a Clara Latorre, cap de guàrdia i tècnica de la Unitat Operativa de Desenvolupament, va ser molt enriquidora perquè es va generar "un espai de debat on representants de diferents cossos de bombers de diferents països van exposar experiències que poden servir per reflexionar sobre les línies de treball que cal seguir". Creu que és necessària una paritat de gènere més gran que permeti "establir sinergies i millorar eficiències i rendiments". Atès que els bombers serveixen a una societat diversa, veu lògic que aquesta diversitat es vegi reflectida en les dotacions. Per a Latorre, però, aquesta paritat més gran s'hauria d'aconseguir sota criteris d'igualtat i no sobre la base de quotes. Des del seu punt de vista, la problemàtica rau en un tema educatiu i, en cap cas, de capacitats. "Cal trencar amb la idea que bomber és un ofici d'homes i visibilitzar que tenim dones bomberes, totalment vàlides en l'execució de totes les tasques operatives. Calen polítiques que empoderin la dona basades en criteris d'igualtat i de mèrit", reflexiona.

Ana Miguel Quesada, arquitecta de la Unitat Operativa de Desenvolupament, destaca "la implicació de totes les persones participants i els temes tractats". La trobada va donar l'oportunitat de compartir experiències i criteris d'actuació que obren nous horitzons de treball. Per a ella, és bàsic que no es facin mesures que a la llarga puguin ser vistes com a discriminatòries per la resta del col·lectiu. "El respecte a les persones ha d'estar per sobre de les quotes i s'ha de treballar en favor de la valorització de les capacitats. Aquesta és la línia en altres països", apunta, i destaca treballs, fets amb nenes i nens molt petits, dirigits a crear una visió totalment igualitària, evitant construir barreres mentals. "Sense aquestes, la decisió d'optar per ser bombera és més natural", conclou.

Per a Víctor Molinet, cap de guàrdia i tècnic de la Divisió de Protecció Civil i Prevenció, la trobada ha servit per tal que molts components de l'SPEIS coneguin la feina que duu a terme la Comissió de Dones en Serveis de Salvament i Incendis de la CTIF: "hem pogut conèixer la situació de la dona als cossos de bombers de diferents països. S'han tractat temes com les proves d'accés i la promoció interna, la maternitat, l'adaptació de la roba de treball a la morfologia femenina, l'educació i sensibilització de la gent jove, les infraestructures dels parcs de bombers o l'assetjament", comenta. Coincideix en el fet que el Cos de Bombers ha de reflectir la societat a la qual presta servei i que calen estratègies per incrementar la presència de la dona, però aquestes "passen per un augment de la visibilització i l'educació dels més joves, per mostrar a la societat que hi ha dones bomberes i fan les tasques amb totes les garanties, i que això pot fomentar vocacions futures".