MIMAL, un nou dispositiu de teleassistència amb geolocalitzador

MIMAL, un nou dispositiu de teleassistència amb geolocalitzador

28/05/2018 - 19:27

Gent gran. Permetrà millorar el seguiment de persones amb deteriorament cognitiu en cas d’emergència o de desorientació.

El dispositiu permetrà millorar el seguiment de persones amb deteriorament cognitiu. Es podrà conèixer el lloc on es troba la persona usuària en cas d’emergència o que sigui fora del domicili, amb l’objectiu de millorar la seva autonomia i la sensació de seguretat de les persones cuidadores.

El sistema anomenat Monitorartge Intel·ligent del Moviment per a l’Autonomia amb Localitzador (MIMAL), que ha incorporat el Servei de Teleassistència Municipal, és un terminal semblant a un telèfon mòbil que emet un senyal en els casos següents:

  • Si se surt dels límits d’una zona segura.
  • Si se supera una velocitat determinada.
  • A petició de la persona usuària, si se sent desorientada.

Hi ha 179 dispositius MIMAL en funcionament a la ciutat, i es preveu que se n’incorporin una desena cada mes. El dispositiu el pot utilitzar qualsevol persona empadronada a Barcelona que presenti signes de deteriorament cognitiu i disposi d’algú de referència. Les persones interessades a incorporar-lo s’han d’adreçar a la seva àrea bàsica de salut (ABS) de referència.

Màxim històric de persones ateses

El servei de teleassistència municipal va registrar un màxim històric durant el 2017, amb 95.599 persones ateses, un 5% més que l’any anterior. El servei té una alta satisfacció de les persones usuàries, amb una puntuació de 9,4 punts; un 82% d’aquestes persones opinen que el servei que reben és excel·lent, i un 13,3%, notable.

Pel que fa a l’activitat del servei, l’any passat es van fer 1,43 milions de trucades de seguiment i es van atendre unes 645.000 trucades de les persones usuàries. La mitjana de temps de resposta per atendre les trucades va ser d’11 segons.

Amb relació als dispositius de seguretat de la llar, el 2017 es van instal·lar 9.855 aparells, sobretot detectors de fum i de gas, i d’altres com detectors d’obertura de portes, de caigudes o bé adaptacions per a persones amb dificultat per comunicar-se.

Comparteix aquest contingut