Un Nadal diferent

Aquest Nadal no és un Nadal com qualsevol altre. Aquest és un Nadal on tenim al nostre estimat amic i company Quim Forn empresonat per haver complert el mandat democràtic de l’1-O, empresonat arbitràriament per un estat autoritari que violenta el seu propi estat de dret i les llibertats més bàsiques, que violenta la democràcia i les nostres llibertats. Per això reclamem que l’alcaldessa Ada Colau torni a penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament que representa la demanda de la llibertat dels presos polítics, que torni a il·luminar les fonts de la nostra ciutat, que no oblidi als nostres companys que aquests dies no poden ser a casa amb els seus éssers estimats.

Però aquest també és un Nadal diferent per altres raons, i és que el Nadal d’aquesta ciutat cada any està més deslluït i deixat. L’Ajuntament de Barcelona està fent deixadesa de les seves funcions en la celebració del Nadal en aquesta ciutat, en l’enllumenat, en la decoració, en el pessebre. En comptes de convertir aquesta ciutat en una ciutat de festa i joia, de llum i d’escalf, una ciutat que pugi els ànims dels barcelonins i barcelonines i doni un impuls al comerç local ens els trobem que ajuden a convertir-la en una ciutat fosca, freda, inhòspita.   

Només cal que ens fixem en com ciutats com París, Brussel·les, Londres o Nova York celebren el Nadal i en com ho fem nosaltres en els nostres carrers aquests dies, carrers que no inviten a sortir a passejar, que no inviten a fer-hi vida; carrers foscos i deixats en les que han de ser les nits més maques i càlides de l’any.

També és feina de l’Ajuntament vetllar per aquestes coses. I per això reclamem una ciutat lluminosa, una ciutat que cuidi i animi als seus ciutadans, una ciutat que mimi el seu comerç, comerç tant vital en l’economia i la base de Barcelona. Una ciutat que pugi els ànims i doni vida. Reclamem una ciutat viva també per Nadal.

Xavier Trias
President del Grup Municipal Demòcrata

Comparteix aquest contingut