Colau: ni projecte, ni pressupostos

Articles d'opinió de l'any

L'any 2017 està marcat per una triple adversitat per a Barcelona: l'atemptat terrorista yihadista del 17 d'agost en la Rambla, les conseqüències negatives del procés independentista, amb la fugida d'empreses i divisió social i la mala gestió de Ada Colau.

Mentre, Colau, més llast que motor, pretén convertir Barcelona en la seva ‘comuna’ amb la seva nefasta gestió. S'han incrementat les tarifes de transport públic i es consoliden els augments abusius dels últims anys del rebut de l’aigua, mentre es perpetuen les llistes d'espera per accedir a guarderies, residències, o a la dependència. També s'han agreujat les condicions per accedir a un habitatge, continuen els desnonaments (+3.000 a l'any), fins i tot en habitatges socials municipals, i els lloguers s'han encarit un 20% des de 2015, la qual cosa evidencia el fracàs de les polítiques de cartró i pedra de Colau, que també ha retallat els habitatges compromesos de 8.000 a 3.200 per a aquest mandat.

Colau anteposa la ideologia a l'eficàcia de govern, com fa amb les ‘superilles’, l'improvisat desplegament del carril bici, o la imposició del tramvia; mentre es retarden els projectes de la plaça Glòries, o la cobertura de la ronda de Dalt en Horta-Guinardó. La Barcelona fora de la llei es multiplica, amb l'increment de la victimització, (un de cada quatre barcelonins reconeix haver estat víctima en 2017) de l'incivisme, i es disparen les molèsties generades per les ocupacions il·legals. D'altra banda, la burocràcia s'enquista, amb una mitjana de 135 dies per obtenir una llicència d'obres o activitats econòmiques.

Quan queda poc més d'un any per a les eleccions municipals, és necessari començar a configurar una alternativa a l'alcaldessa, perquè si ha governat, no ha estat per tenir socis de Govern, sinó còmplices en l'oposició. Com el PSC que ha estat el seu soci a l'Ajuntament. Fins i tot ‘Ciutadans’ va recolzar a Ada Colau en la seva proposta ‘estrella’: El Pla d'Habitatge.

L'alcaldessa manté un pacte de col·laboració amb Trias i ERC, convertint-se en la cooperadora necessària de l'independentisme, posant Barcelona al servei de la secessió. Un fet que li va permetre aprovar inicialment els pressupostos 2018 per part de l'independentisme agraït. Ara la falta de suports per aconseguir una majoria en el tràmit final dels pressupostos, obligarà a Colau a superar una qüestió de confiança. Fet que demostra, que la transformació de Colau en l'alcaldessa de l'independentisme no ha servit de res, confirmant que tres anys després d'arribar a l'ajuntament, Colau segueix sense projecte per a Barcelona i sense pressupostos aprovats.

Alberto Fernández Díaz

Comparteix aquest contingut