On està el canvi?

Quan Colau va arribar a l'alcaldia, va prometre que pararia els desnonaments a Barcelona, però dos anys després d'aquella promesa de campanya electoral, se segueixen produint 8 desnonaments diaris i més de 2.800 a l'any. On està aquella Colau que prometia parar tots els desnonaments a Barcelona? A més, els desnonaments en habitatges socials s'han incrementat un 45%. Concretament 32 durante l'any 2016, xifra rècord en els últims 5 anys. I tot apunta que en 2017 les xifres seran similars.

Ja podem afirmar que aquella que es disfressava de 'Supervivienda' i que assegurava que venia a canviar les coses a Barcelona, és ara l'alcaldessa que promou més desnonaments en habitatges socials propietat de l'Ajuntament. Sens dubte una contradicció i una mentida del govern de Colau, quan a més alguns desnonaments es van realitzar amb persones dins dels pisos.

Altres contradiccions destacades de l'alcaldessa, promoure una taxa per a pisos buits. Fa pocs dies, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, anul·lava aquesta mesura proposada pel govern Colau al no ser competència del consistori. Una gesticulació més de Colau i un altre fracàs de les seves polítiques en matèria d'habitatge. Des del PP ja vam avisar que la seva justificació legal era feble i podia ser contrària a dret, en crear inseguretat jurídica en les polítiques d'habitatge de l'Ajuntament de Barcelona.

A tot això, hem d'afegir que Colau deia que volia sancionar als bancs per tenir pisos buits, quan ella deuria auto-multar-se per tenir 75 solars públics sense ús. Uns espais que haurien de permetre la construcció de gairebé 5.000 habitatges socials nous a Barcelona.

Lamentablement en polítiques d'habitatge Colau és una suma contínua de fracassos. Hem d'afegir que el govern municipal va aprovar un pla d'habitatge que retallava en 132 milions d'euros anuals la inversió pública en 2017, respecte a l'any anterior. En la mateixa línia, el consistori ha arribat a pagar 77.520€ en comissions per vendre habitatges socials durant 2016, un fet insòlit per a un Ajuntament.

Mentre Colau segueix ocupada a donar suport al referèndum independentista il·legal de l'1 d'octubre. Això si, Barcelona segueix copant titulars per ser la ciutat de lesvagues, del top manta, l'incivisme, la turismofobia o les moratòries en hotels i terrasses. Aquest és el veritable canvi de Colau.

Alberto Fernández Díaz

Comparteix aquest contingut