L'alcaldessa de l'independentisme

El passat 12 de novembre el partit d’Ada Colau va decidir per votació trencar l'acord de govern que tenien amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona. El 54% dels ‘Comuns’ va votar a favor de fer fora als socialistes del govern, deixant palès que els moviments de Colau amb l'independentisme divideixen encara més al seu partit, ‘Barcelona en Comú’. Un 45% va rebutjar la ruptura amb el PSC, produint-se un resultat similar al de la consulta sobre l'1-O, el 40% de Comuns va votar en contra de participar en el referèndum il·legal de Puigdemont. En dos anys Colau ha aconseguit dividir a la meitat dels 'Comuns', ara solament queda que els contraris del seu propi partit siguin majoritaris i posin fi a tanta frivolitat i irresponsabilitat de l'alcaldessa.

Podem dir que Colau, trenca amb el PSC, fractura als Comuns, enfonsa Barcelona i fa independentisme, la qual cosa demostra que li sobra sectarisme de partit i li falta un projecte de ciutat per a Barcelona.

Al marge de la paralització per la ruptura de govern entre Colau i PSC, ja existia una paràlisi de govern evident, com demostra que Colau no ha pogut aprovar al costat del PSC ni les Ordenances Fiscals, ni pressupostos, ni projectes com l'Ordenança de Terrasses. Ara, després de la marxa de Jaume Collboni, l'estratègia de Colau consisteix en obrir encara  més la porta a l'independentisme, un fet que ja li ha propiciat els primers beneficis, gràcies al suport d'ERC i Xavier Trias, l’alcaldessa ha aprovat el primer tràmit dels Pressupostos municipals per 2018.

A l'engany dels independentistes, que ara reconeixen que Catalunya no estava preparada per a la independència, hem de sumar el doble frau municipal d’Ada Colau i Xavier Trias. Recordem que Colau en les eleccions municipals de 2015 reclamava un canvi i fer fora a Trias de l'alcaldia, en canvi ara, converteix Barcelona en la moneda de canvi de l'independentisme, obrint-se a possibles acords amb els PdCat i ERC. D'altra banda, Trias està traint als seus votants, en donar suport a l'alcaldessa, quan en campanya deia que era l'alternativa a l'extrema esquerra que representa Colau.

Deixar un govern municipal trencat i una Barcelona dividida i inestable, uns dies abans de conèixer la ciutat que acolliria la ‘Agència Europea del Medicament’, va demostrar la mala gestió i la incompetència de Colau. Molts barcelonins ens demanen que fem fora a Colau democràticament de l'Ajuntament. Per això espero que el 21 de desembre, quan la gent vagi a votar a les eleccions catalanes, sigui conscient que votar tant als independentistes com als 'Comuns' de Colau, és exactament el mateix.

Alberto Fernández Díaz

Comparteix aquest contingut