2019: Cal un projecte independentista unitari per Barcelona

Aquest 2017 ens deixa la tristor i la ràbia de veure a l’amic i company Quim Forn, a l’Oriol Junqueras, a Jordi Cuixart i a Jordi Sánchez a la presó per les seves idees polítiques, i al president Puigdemont i part del govern legítim a Brussel·les defensant la República Catalana. Us volem a tots a casa!

Aquest 2017 Barcelona s’ha mobilitzat massivament per la democràcia, per la independència, per la llibertat dels presos polítics i per la defensa de les institucions de Catalunya.

Les últimes conteses electorals ens donen resultats molt clars: L’1 d’octubre a BCN el sí a la independència va ser votat per 389.777 ciutadans; el 21D els partits que defensen la República Catalana han tret 418.466 vots, i en tots dos casos en situacions de dificultat excepcionals, la ciutadania ha votat independència. Finalment, els 86.000 vots dels Comuns ens demostren que la gent no està per equidistàncies.

Acabem l’any a la ciutat amb un Ple més fragmentat que mai, sense majories estables i un govern afeblit, amb poc marge d’actuació, i que haurà de governar per decret, cosa que segur que no es el millor escenari pels barcelonins.

A Demòcrates de Catalunya pensem que ara és el millor moment per començar a treballar un projecte de ciutat per al 2019, que sumi el suport d’una majoria social independentista, i que tingui per objectiu construir les bases per fer la capital de la república catalana. Això, fent avançar Barcelona en tots els àmbits i fent-la referent en justícia social, qualitat ambiental i repartiment de la riquesa. Aquesta proposta política s’ha de basar en el consens, i cercar la transversalitat ideològica i social.

Alguns punts d’aquest pacte podrien ser: el compromís de construir estructures de capital d’Estat; garantir polítiques socials que no deixin ningú enrere; impulsar una economia que creixi responsablement i sigui innovadora, dinàmica i verda, distribuint eficientment la riquesa que es generi; una ciutat que avanci en qualitat de vida i sostenibilitat mediambiental; amb habitatge a preu just, serveis públics eficients i propers a la ciutadania; que sigui ciutat universitària i de coneixement, amb accés per a tothom a la cultura en totes les seves formes, i posant l’educació al llarg de la vida a l’abast de tots. Segur que alguns d’aquests punts i d’altres generarien consensos també amb d’altres partits no independentistes

Cal que tot l’independentisme busqui punts comuns i construeixi un projecte transversal i una candidatura unitària per guanyar el govern de la capital de Catalunya.

Per fer-ho cal generositat, determinació , intel·ligència, il·lusió, fugint de personalismes i partidismes. Demòcrates està disposat a treballar humilment per ajudar a construir aquesta proposta per Barcelona.

Us desitjo a tots un excel·lent 2018 !

 

Gerard Ardanuy

Demòcrates de Catalunya

Comparteix aquest contingut