Barcelona capital d’Estat

Hem viscut jornades històriques vinculades al referèndum de l’1 d’octubre i, a les setmanes posteriors, estem a les portes d’un canvi polític fonamental en la governança del nostre poble: estem a les portes de declarar la independència i proclamar la República Catalana.

Es va planificar un referèndum, tot l’Estat va intentar evitar-ho amb amenaces, escorcolls o tancament de webs, per exemple. Es va fer un referèndum on van participar mes de dos milions de persones, amb més de 40% del cens, amb les forces de seguretat  aplicant indiscriminadament violència d’Estat contra gent pacífica que volíem votar. I hi vam votar, i la revolució dels somriures va esdevenir, més que mai, la revolució de la dignitat, de la determinació, de la radicalitat democràtica.

El poble va parlar, malgrat la pressió policial i de tot un Estat, i vam afirmar que ja no volem estar a Espanya, que l’Estat espanyol no és el nostre projecte social, polític ni econòmic. L’Estat, que ens havia de protegir com a ciutadans, ens va agredir, reprimir, silenciar i empresonar, va suprimir els nostres drets com a europeus i ens va tractar com el que creuen que som, com una colònia.

Barcelona serà la capital de la futura República i el seu Ajuntament ha d’actuar conseqüentment. Al passat mandat municipal es va desenvolupar i publicar el llibre blanc Barcelona Capital d’un nou Estat, i penso que ara és el moment de crear una comissió municipal que analitzi la Carta municipal de Barcelona, el llibre blanc i tota la normativa municipal, per debatre i desenvolupar tots els mecanismes municipals per implantar la veritable capitalitat de Barcelona.

Des del meu partit, Demòcrates de Catalunya, creiem que, en cap cas, hem de permetre que una força política amenaci amb desestabilitzar el govern si l’alcaldessa i la seva força política actuen en favor de la ciutadania i del que s’ha decidit en el resultat del referèndum. És per això que sostenim que s’haurien d’explorar majories àmplies que, lluny de condicionar el govern municipal,  ajudin a treballar per començar a assentar les bases de la capitalitat del nou Estat Català.

Gerard Ardanuy

Comparteix aquest contingut