Espai comunitari

L’esport és un motor de canvi social i una oportunitat per educar en valors. Per aquest motiu, des del Poliesportiu Camp del Ferro es promouen iniciatives que contribueixin a crear una ciutat més justa, responsable, cohesionada i inclusiva.

Vista d'un pavelló amb la pista i les cadires de la grada
Vista d'un pavelló amb la pista i les cadires de la grada
  • Es preveu la creació d’un espai d’intercanvi de material esportiu i donar així una segona vida a materials que ja no es fan servir, però segueixen en bon estat. Amb aquesta iniciativa es promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat. 

  • Amb la voluntat d’esdevenir un referent en l’educació en valors i l’ús de l’esport com a motor del canvi social, l’equipament municipal posarà en marxa un projecte de ‘No violència’ a les grades i als vestidors. 

    La iniciativa s’implementarà en col·laboració amb la empresa Salut i Educació Emocional (Equip SEER), especialista en acompanyar als centres educatius en la construcció del pla de convivència i creadora del protocol i la plataforma PDA Bullying, i promourà la convivència, la “No Violència” i  la socialització saludable a través de l’esport.

    Entre d’altres, el projecte preveu la creació d’un “espai segur” on tothom pugui relacionar la pràctica esportiva amb els valors positius que se li pressuposen i on es vegi totalment eradicada la violència. També, dotar a les activitats que es duguin a terme a la instal·lació de propostes (disseny curricular) de propostes per a la promoció i el desenvolupament per a la vida.

  • La iniciativa, que durant uns dies a l’any posa l’equipament a disposició de la ciutadania com a espai d’ús públic, neix amb la voluntat d'oferir una alternativa gratuïta de lleure per als veïns i veïnes del barri, però també, com una oportunitat per promoure l'activitat esportiva com a instrument de cohesió social.

  • L’equipament vol afavorir el comerç local i el desenvolupament econòmic del barri i del districte prioritzant la compra de productes, així com la contractació de serveis, a proveïdores de proximitat. Aquest compromís per fomentar l’economia local contempla la compra d’aliments pel bar a comerços del barri, el subministrament del material d’oficina, la contractació del servei de neteja, etc.

  • Des de l’equipament es promouran activitats dirigides a les persones acompanyants dels infants. D’aquesta manera, podran aprofitar el temps i gaudir de l’oferta esportiva de l’espai, mentres els més petits s’entrenen. La franja horària en la que es duran a terme aquestes activitats pensades per a les persones acompanyants és entre les 17 i 18:30 h. de dilluns a divendres.

  • L’esport és una eina d’integració social i de millora de la qualitat de vida de tota la població. Per aquest motiu l’equipament vol facilitar, normalitzar i potenciar la pràctica esportiva de les persones amb diversitat funcional. 

    Per aconseguir-ho organitza activitats dirigides setmanals i gratuïtes amb persones amb diversitat funcional. També potencia iniciatives que treballin per a que aquest col·lectiu gaudeixi de l’esport d’una manera inclusiva i al mateix temps, afavoreixin la sensibilització la ciutadania. Un exemple és el projecte de ‘Futbol sala d’habilitats diverses’ que consisteix en la creació d’una secció de Futbol-Sala adaptat que entreni i competeixi de manera regular a partir de la temporada 2020-21, tant en les competicions adaptades com unificades (integrades per esportistes amb i sense diversitat funcional), organitzades per les diferents Federacions.