Inici / Convocatòria de Projectes CB1761

Convocatòria de Projectes CB1761

Convocatòria pública per a la presentació de projectes que contribueixin a la recuperació i difusió de la memòria històrica, col·lectiva i democràtica de la Barceloneta. S’accepten projectes en variats formats com exposicions, documentals, concerts, publicacions, conferències o tallers. Poden optar-hi totes aquelles persones majors d’edat o entitats que ho desitgin, així com alumnes dels centres escolars de la Barceloneta.
El 2019 hi ha un pressupost de 8.333,50 euros que es divideix en diferents projectes, atorgant un màxim de 3.000 euros per a cadascun.
Les sol·licituds s’havien de lliurar personalment a la Casa de la Barceloneta 1761 del 5 de juliol al 14 de setembre del 2019 (el mes d’agost la Casa de la Barceloneta 1761 va romandre tancada).

 

Quatre han estat finalment els projectes seleccionats per la Comissió d’Activitats en la convocatòria 2019 que formaran part del calendari d’esdeveniments de la Casa de la Barceloneta 1761. Així doncs, els 8.333,50 euros del total del pressupost de la convocatòria quedaran repartits entre els següents treballs:

«Aproximació al Patrimoni Immaterial de la Barceloneta a través de l'art i l'arquitectura» d’El Globus Vermell Associació Cultural. Es tracta de l’edició de plànols-guia divulgatius per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic de la Barceloneta.

«Connecta Barceloneta» d’Elena Vélez. Exposició interactiva i activitat que mostren els resultats de les trobades intergeneracionals entre gent gran i joves on es va posar en comú la història i la cultura de la Barceloneta.

«Barri desaparegut_Barri imaginat» de Laberint Cultura SCCL. Exposició, concurs i col·loqui per reflexionar sobre les transformacions de la Barceloneta i el seu futur urbanístic a partir de les trobades que historiadores van fer amb veïns, veïnes i entitats del barri.

«Oficis en perspectiva de gènere. Les dones de la Barceloneta de mitjans de segle XIX i XX» de Sent i Crea projectes. Recerca social i històrica a través de documentació i entrevistes sobre la poca valoració dels oficis de les dones de la Barceloneta a partir de mitjans del segle XIX.

Tots aquests projectes compleixen la premissa de treballar per recuperar la memòria històrica i col·lectiva del barri, ja sigui a través de l’estudi del moviment obrer i veïnal, l’antifeixisme, les lluites per la igualtat de gèneres i les mobilitzacions per aconseguir la democràcia, a més de posar en valor el patrimoni de la Barceloneta des de la seva cultura popular fins a les expressions arquitectòniques i artístiques.

A la convocatòria de 2019 les entitats i persones avaluadores dels projectes a subvencionar van ser: 

Associació Barceloneta Alerta, Associació de Veïns Barceloneta, Sent i Crea Projectes (vot limitat) i Carme Núñez.