Inici / Fons Fotogràfic Popular de la Barceloneta
FOTOGRAFIA I MEMÒRIA

Fons Fotogràfic Popular de la Barceloneta

Construint la memòria gràfica del barri amb la col·laboració del veïnat


El Fons Fotogràfic Popular (FFPB), nascut l'any 2014 com a grup de treball de la Casa de la Barceloneta 1761, és un projecte veïnal col·laboratiu que té com a objectiu principal reconstruir la memòria gràfica del nostre barri.

Els pals de paller del FFPB són la crida periòdica a la participació dels  veïns perquè aportin fotografies seves antigues que conserven en els fons familiars i també la complicitat i participació activa de les entitats del barri i les institucions culturals de la ciutat.  Al cap i a la fi, la raó de ser del FFPB és anar construint entre tots i totes, sense presses, una finestra àmplia oberta a la memòria.

Les crides a cedir fotografies es fan cada 6 mesos, proposant temes específics, cosa que ajuda a anar ordenant el material a mesura que es va rebent. Els temes que es tracten són molt diversos, des de les festes populars i les tradicions del barri fins als antics oficis, la platja, el port, els esports o la vida quotidiana, entre altres.

Un cop arriba el material original a la Casa de la Barceloneta 1761, se'n fa una còpia digital en alta resolució, es documenta, s'ordena i es retorna als propietaris.

Al final de cada període de cerca i recollida de materials, les millors fotografies rebudes formaran part d'una exposició monogràfica a la primera planta de la Casa de la Barceloneta 1761. Es faran una o dues exposicions cada any, amb un seguit d'activitats complementàries relacionades.

   
Amb el temps el material que vagi conformant el fons es podrà consultar a Internet.

Si necessiteu més informació, podeu trucar per telèfon al 936 242 666 o enviar un correu electrònic a casabarceloneta1761@bcn.cat

El Fons Fotogràfic Popular Barceloneta és una iniciativa de la Casa de la Barceloneta 1761 en col·laboració amb l'Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ)

  • Quan vivíem a la platja

    Exposició sobre un temps previ a la turistització en què la platja del barri era com una extensió de casa nostra