Inici / Patrimoni
LA CASA DE LA BARCELONETA 1761

Patrimoni

Des de la CB1761 volem donar un impuls al tractament i la conservació del patrimoni material i immaterial del barri.

La CB1761 és un exemple de conservació i, com a continent de patrimoni, ha de servir com a marc de referència per a la projecció activa de cara al futur de la Barceloneta com a patrimoni global. El seu contingut ha de preveure la defensa de la història. Aquest és un repte que té com a objectiu lluitar contra les amenaces de transformació urbanística descontrolada, promovent la difusió i potenciant els valors històrics, urbanístics, arquitectònics, veïnals i culturals propis de la Barceloneta.

MÉS INFORMACIÓ
> Conferencia "La recuperació d'un patrimoni"

  • Barceloneta Elements

    L'any 2011 es va iniciar el projecte “Barceloneta Elements”, un treball d'inventari dels elements ornamentals del paisatge urbà del barri. D’aquest inventari en va sorgir la primera edició d’un catàleg, que va impulsar la CB1761, a càrrec de l’equip Barceloneta Elements, Centeno / Santesmasses / Vidal.
  • Grup de Recerca de Patrimoni de la Barceloneta

    El Grup de Recerca del Patrimoni (GrP) treballa activament per recuperar la història i defensar el patrimoni arquitectònic, per mitjà de l’estudi, la reivindicació, la recuperació i la revaloració d’espais emblemàtics per a la Barceloneta. Actualment, el GrP col·labora activament amb l’AV Barceloneta i el seu projecte, que proposa “la Barceloneta com a barri patrimoni”.