Coneix totes les iniciatives de cures i suport a cada barri del districte

Coneix totes les iniciatives de cures i suport a cada barri del districte

31/03/2020 - 12:48

Entitats i persones a títol individual han engegat diverses propostes per comunicar-se amb el veïnat i oferir serveis a domicili a aquells col·lectius de la població que resulten vulnerables aquesta crisi.

Tot seguit, us detallem aquestes iniciatives barri a barri:

SANT ANDREU DE PALOMAR

Xarxa de suport: Un grup de veïns i veïnes de Sant Andreu ha activat la solidaritat al barri per per enfortir la comunitat, garantir la protecció de persones amb vulnerabilitat i defensar col·lectivament els drets laborals i socials i els serveis públics. Podeu contactar a: Telegram: https://t.me/suportsantandreu Correu: xarxasuportstap@riseup.net.

LA SAGRERA

Xarxa de suport: Un grup de veïns i veïnes de La Sagrera ha activat la solidaritat al barri per per enfortir la comunitat, garantir la protecció de persones amb vulnerabilitat i defensar col·lectivament els drets laborals i socials i els serveis públics. Telegram: https://t.me/suportsagrera

CONGRÉS-INDIANS

Xarxa de suport: Un grup de veïns i veïnes d’e Congrés – Indians ha activat la solidaritat al barri per per enfortir la comunitat, garantir la protecció de persones amb vulnerabilitat i defensar col·lectivament els drets laborals i socials i els serveis públics. Contacte: Telegram: http://t.me/xarxacongresindians Twitter: https://twitter.com/xarxacgsindians Correu: xarxacongresindians@gmail.com

BON PASTOR

XARXA DE SUPORT MUTU:

Diverses entitats i particulars han habilitat grups de whatsapp per zones per oferir i demanar ajuda. Consulta la teva zona i suma’t al projecte per millorar la qualitat de vida aquests dies de confinament.

Vius o coneixes algú que visqui al Bon Pastor? Aquesta informació t’interessa: Neix la Xarxa de Suport Mutu de Bon Pastor!

Es tracta de diversos grups de whatsapp que s’han habilitat en funció de la zona per demanar i oferir ajuda. Ho podeu compartir amb tothom del barri per fer crèixer la solidariat en aquests dies.

Zona 1 – Passeig de l’Havana i voltants: https://chat.whatsapp.com/LDFwJRZA2n128ZcwofW8NP

Zona 2 – Carrer Àger i voltants: https://chat.whatsapp.com/LFLbdjEyYXP2QSZgxrgKrO

Zona 3 – Carrer de Biosca i voltants: https://chat.whatsapp.com/JXSXA40TwJyHHPbI7W26q0

Zona 4 – Carrer del Barri Vermell i voltants: https://chat.whatsapp.com/CoUewKr560aIrG2c8bosdH

Zona 5 – Passeig d’Enric Sanchis i voltants: https://chat.whatsapp.com/FBHYNzz4WphKzqJ9ygRGIb

TRINITAT VELLA

Encàrrecs de compra a la Trinitat Vella: L’associació de la Trinitat Vella Maletas Viejas ha fet una crida a les persones grans o vulnerables del barri per evitar que surtin de casa i fer-se càrrec de les seves comandes de la compra. Si ets un grup de risc, de més de 65 anys o ets immunodeprimit o immunodeprimida, pots contactar a través del whatsapp 660447505 i demanar allò que necessitis per no sortir del carrer.

Plataformes de traducció i interpretació en els darrers idiomes: A nivell veïnal, s’han creat diferents plataformes d’interpretació per traduir les indicacions sanitàries als idiomes que també predominen al barri a banda del castellà i el català, com poden ser l’àrab, l’urdu o el xinès.

Elaboració de mascaretes: Els tallers relacionats amb el punt i la costura del CC Trinitat Vella s’han coordinat per elaborar mascaretes i hi ha un servei de la Generalitat que les ve a recollir.

Xarxa de suport mutu a la Trinitat Vella: Pots apropar-te a deixar aquells aliments o elements d’higiene que creguis que poden ser d’ajuda al carrer Turó de la Trinitat, número 95, tots els divendres de 18 a 20. També pots escriure un correu a xarxasuportmutu.latrini@gmail.com i les persones encarregades aniran a casa teva per recollir tot el material. La Xarxa de Suport Mutu se suma a les diferents iniciatives solidàries que s’estan engegant al Districte de Sant Andreu per donar suport emocional i de productes bàsics a les persones que ho necessitin.

BARÓ DE VIVER

Servei d’Interconsulta Comunitària: Aquesta iniciativa ha posat en marxa l’atenció a persones del Districte de Sant Andreu, on s’hi desenvolupa aquest projecte, de dilluns a divendres, de 9 a 17 h. El Servei d’Interconsulta Comunitària funciona de dilluns a divendres en horari de 9 h del matí fins a 17 h de la tarda a través del telèfon 685721901. Les persones responsables atendran problemes d’angoixa, malestar emocional, ansietat i tot el que necessiteu consultar amb professionals de la psicologia que ens donaran un suport més que necessari en aquests moments.