Els Casals de barri no s'aturen: confinament comunitari als barris.

Els Casals de barri no s'aturen: confinament comunitari als barris.

27/03/2020 - 19:49

Us presentem un seguit d'iniciatives que alguns Equipaments de proximitat estan duent a terme durant aquests dies de confinament.

Els Casals de barri no s’aturen, i cada dia sorgeixen noves propostes d’activitats i recursos per tal de mantenir un confinament actiu i saludable des de casa. Us presentem un seguit d’iniciatives que alguns Equipaments de proximitat estan duent a terme durant aquests dies de confinament.

Us recomanem dirigir-vos a les fonts oficials de les administracions públiques per informar-vos sobre els temes relacionats amb la crisi sanitària que patim.

El Casal de barri de La Prospe ha creat l’AntivirusProspe.
Un espai d’internet on han recopilat informació que consideren que pot ser útil durant el confinament. Són informacions bàsiques i senzilles que ens poden ajudar davant d’alguns dubtes, i també crear xarxa comunitària, que sabem que sempre és una bona medicina quan hi ha problemes.

El Casal de barri de Verdun ha creat dos apartats a la seva pàgina web:
Recursos Culturals: un recull comunitari de recursos culturals on periòdicament s’incorporen enllaços a obres de teatre, concerts de música, dansa, tallers per internet, etc.
Xarxes de Suport: Un recull de recursos d’informació oficial al voltant del Covid-19, el Certificat autorrsponsable de desplaçament i informació de les xarxes de suport que s’han creat als barris de 9B i especialment la de Verdun.

El Casal Folch i Torres,ofereix classes  de Ioga online.
Les classes de ioga seran els dilluns, dimecres i divendres de 19 h a 20,15 h amb el professor de Ioga del Casal l’Ives. Heu d’entrar al perfil d’Instagram @iveslaborie

També ens deixa l’enllaç al Podcast sobre Descripción de Divulgación inclusiva y colectivos olvidados,  un projecte sobre divulgació científica al que participa des de fa anys, juntament amb la Institució Milà i Fontanals- CSIC (Consell Superior Investigacions Científiques) Milà i Fontanals/CSIC, per explicar-vos aquest projecte.

El Casal de barri Ton i Guida, ha obert un nou apartat a la seva pàgina web.
La proposta  “El TiG a Casa Teva”convida a totes les veïnes i veïns del barri a omplir aquest apartat amb propostes audiovisuals. Si sabeu alguna recepta de cuina, si voleu oferir un espectacle online, si ens voleu ensenyar a fer alguna cosa, només heu d’enviar els vostres vídeos al  correu dinamitzacio@toniguida.org, i les farem arribar a tota la gent del barri a través de la web.

El Casal de Barri Diagonal Mar ha creat un blog per aquests dies de confinament.
Un espai lliure on els seus usuaris i veïns puguin expressar i compartir com estan vivint aquests dies tancats a casa seva. Podeu enviar les vostres aportacions a: avvdiagonalmar@hotmail.com.

Els diversos equipaments del Districte d’Horta – Guinardó volen convertir el confinament necessari en una dolça confitura d’activitats culturals per fer des de casa. Cada setmana, i mentre duri l’emergència sanitària, el canal de YouTube obert per a l’ocasió canviarà el menú amb un programa d’activitats a mig camí entre l’entreteniment, l’esport i la divulgació cultural. A les xarxes, les podeu seguir amb l’etiqueta #CulturaConfitada.