Karate a l'A.C.R La Pau

Karate a l'A.C.R La Pau

26/11/2015 - 14:11

L’activitat de karate es un referent al Casal de Barri La Pau del Districte de Sant Martí, no només per la gran quantitat d’alumnes que ho practiquen, sinó per que com totes les arts marcials, ensenyen valors com el respecte i el companyerisme, i a més fomenten l’auto disciplina i la concentració, tots aquests valors molt necessaris per a la seva educació.

Actualment participen alumnes, que van començar a practicar aquesta disciplina des de que tenien 4 i 5 anys, i que en aquests moments ja exerceixen de sempais dels alumnes més petits, els ajuden a practicar els exercicis més complicats i els acompanyen a les diferents competicions de promoció per donar-los suport.

Al Casal hi ha 7 classes de karate tradicional per a nens i nenes, 1 de karate tradicional per adults i 2 més de competició.

Això representa al voltant d’uns 100 alumnes, que van des dels 3 fins als 50 anys.

Les classes es realitzen en un espai habilitat amb tatami oficial de més de 100m2, en el qual es disposa de totes les proteccions i eines necessàries per poder realitzar aquest art marcial amb seguretat i comoditat.

Participen en Campionats oficials de la FCK i el Casal te alguns campions de Catalunya que els representen a les competicions oficials a nivell estatal.

El casal de Barri de La Pau, son els únics organitzadors del campionat de promoció que es realitza a la ciutat de Barcelona i que te lloc a finals del mes d’octubre al Pavelló Municipal de la Mar Bella. Enguany han participat més de 350 nens i nenes de tota Catalunya i Andorra.

El Casal de Barri La Pau gestionat per l’ACR La Pau, organitza també anualment dos seminaris gratuïts de defensa personal per a dones i aquest any ja serà el 4art any que s’organitza. Aquest curs de defensa personal agrupa dones del districte i també de tota Barcelona.

És un curs que es fa coincidir amb el Dia Internacional de la Dona, 8 de març i el Dia Contra la Violència de Gènere, 25 de novembre. Son seminaris on hi participen un grup màxim de 15-20 dones i està tenint tant d’èxit que els últims anys s’ha hagut d’organitzar més d’un curs degut a la gran participació e interès.