Perspectiva Fictícia

Perspectiva Fictícia

08/01/2016 - 14:29

Del 8 al 30 de gener, es pot visitar l’exposició fotogràfica i literària de l’Anna Falgar a Casal de Barri Ateneu L’Harmonia, ubicat al carrer de Sant Adrià 20, al Recinte Fabra i Coats.

Exposició fotogràfica i literària a càrrec d’Anna Falgar. A partir d’imatges i paraules, i des de diferents punts de vista, es crea un personatge que desdibuixa la línia entre el que és real i el que és fictici.

Anna Falgar ofereix una sèrie de retrats de persones que, a la vegada, van rebre una càmera d’un sol ús i una premissa: mostrar el seu món a través de la fotografia. El resultat és una mostra d’imatges molt diversa. Hi ha imatges velades, altres disparades sense consciencia. Les participants no tenien el control actual que dóna el món digital. Ells i elles les miraven i després la sorpresa feia la resta. Hi ha fotografies poètiques, d’altres més arquitectòniques, totes elles sorprenents.

Diverses autores es van inspirar en les imatges per escriure un text, acompanyant amb paraules i des de la seva pròpia visió el món dels altres ja que: La meva veritat no és la teva i totes dues són vàlides.

El següent text acompanya a vàries imatges de l’exposicio:

Diuen que una persona és feliç quan de manera habitual se sent amb l’ànim plenament satisfet. Però poques vegades felicitat i habitud van agafades de la mà i ens hem de resignar a poder gaudir-ne de manera esporàdica. I potser per això, perquè sabem que la felicitat ve i se’n va, que encara l’anhelem amb més força. Un d’aquests moments d’efímera però intensa felicitat esdevé quan després d’un llampec de desventura, arribem a casa, i en obrir la porta ens trobem l’esguard tendre de qui ja fa dies que ens espera.