Agenda del Casal

Miércoles, 27/05/2020

RESUM ART LLOBET 2019

00:00

Enllaç al vídeo en el nostre canal de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=sGOYnypZcYg

Resum, d'algunes de les formacions participants al Certamen Llobet 2019, amb les actuacions de Tangozzola, 12xB Guitarra, escola de Barcelona, Mosca Cuéllar Duet i l'Ensemble de guitarres del Gironés.

En el volum Dansa i música (2009), de la col·lecció Barcelona 1700, dirigit per l’historiador Albert Garcia Espuche, segons les seves investigacions, Barcelona va ser en el trànsit del segle XVI al XVII “una ciutat de danses i guitarres” , amb carnavals animats i organitzats per barris, amb autonomia en la despesa, i nascuts molt sovint directament des de baix.

A Barcelona, ​​la guitarra era “l’instrument dels mossos”, amb una vida de taverna que preocupava tant a estaments governamentals i eclesiàstics, amb una mala ullada que incitava al pecat, era un dels centres de preocupacions dels poders públics.

I encara que avui la guitarra és l’instrument que més evolució tècnica ha proporcionat a la música i gaudeix d’excel·lent salut entre els diferents estrats socials, estils interpretatius i accessos als grans conservatoris i auditoris, busca en la solitud amarga el seu lloc en l’Art.

Aquesta edició Art Llobet ha volgut convidar a la disciplina artística de la Dansa, però no per descobrir sinó a reprendre part de la història que no hem d’oblidar.

Així que, danseu amics, danseu!