Agenda del Casal

Lunes, 27/09/2021

TALLER DE PINTURA ACRÍLICA RETROBA'T AMB TU

de 16:00 a 18:30

Vine aprendre les tècniques de la pintura acrílica sobre llenç i altres objectes. Retroba't és un grup de dones que mitjançant l'artesania i la creativitat es treballa i s'enforteix la salut emocional de les dones participants.

Dilluns de 16a 18.30h del 27 de setembre al 13 de desembre

Preu: 10€ per material

organitza: Retroba't amb tu

Inscripcions: retrobatambtu@gmail.com

 

JAZZ TAST & FRIENDS CONCERT AMB MARIA ESTEBAN QUARTET "VOCES VELADAS"

12:30

Veus Vetllades és un espectacle que tracta de donar visibilitat, dins del món de la Música, a algunes dones actualment oblidades.

El nostre treball gira entorn d'aquestes sis artistes:
Betty Comden i Carolyn Leigh (lletristes de standars de jazz i musicals de Broadway), Blossom Dearie (intèrpret, pianista i compositora), Ann Richards, Chris Connor i June Christy (cantants).

Totes elles van demostrar un gran talent i una gran capacitat creadora. El nostre projecte representa un homenatge a aquelles dones que van desafiar a la societat, posant de manifest el seu potencial artístic. Totes elles van lluitar, amb convicció i intrepidesa, per a trobar el seu lloc en un món dominat per la presència masculina.

Aquestes pioneres, juntament amb moltes altres, han contribuït al fet que les dones puguem desenvolupar la nostra labor en l'àmbit musical. No obstant això, cal constatar, que el pas dels anys les ha esborrat injustament de la nostra Història. Veus Vetllades pretén donar-los visibilitat i mostrar la inestimable qualitat dels seus treballs.

La proposta que presentem es compon de dues parts ben diferenciades. Una primera enla qual es projectaran imatges d'aquestes artistes i una segona part que adoptarà forma
de concert a càrrec de María Esteban Quintet. Gran part del repertori consta de cançons compostes per les lletristes Betty Comden i Carolyn Leigh, els arranjaments de les quals han estat realitzats per la directora musical d'aquest projecte. S'inclouen també temes interpretats per Ann Richards, Chris Connor, Blossom Dearie i June Christy. Per a elaborar aquesta secció, hem
dut a terme un minuciós treball de recerca i transcripció de composicions que figuren en els seus discos més representatius.

"Que res ens defineixi. Que res ens subjecti. Que sigui la llibertat la nostra pròpia substància" . Es diria que aquesta frase de Simone de Beauvoir reflecteix a la perfecció el que va ajudar aquestes audaces dones, a obrir-se pas i consolidar la seva carrera, en el complex món de la Música.

Al següent enllaç teniu tota la programació del Jazz Tast del districte: