Agenda del Casal

Dilluns, 02/11/2020

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA | "EL CUCARRÓN. EL ACTO PSICOMÁGICO"

00:00

Del 2 de novembre al 31 de desembre

Us presentem el projecte guanyador de la segona convocatòria del cicle "OBJECTIU DONA": “El Cucarrón: el acto psicomágico”, de la Francesca Rauchi. Una sèrie fotogràfica entorn del projecte transmèdia "El Cucarrón", on la protagonista s’enfronta a un trauma viscut de petita: un abús sexual que després de molts anys continua afectant negativament la seva vida quotidiana. En aquest intent, reviurà i resignificarà positivament les imatges del passat. L’ajuda dels seus amics i relacions més properes seran clau per dur a terme aquest acte que, com un somni, pretén incidir en el subconscient i canviar a un nivell profund els records traumàtics enregistrats en la seva memòria.

A càrrec de Francesca Rauchi

ACTIVITATS | DIÀLEGS PER UNA CULTURA HUMANITZANT (CERCLE DIALÒGIC)

00:00

DATA PER DETERMINAR

Cercle Dialògic és un espai de reflexió regular que, des del respecte a la llibertat i a la igualtat dels participants, es proposa obrir-nos al món amb la seva complexitat per conèixer-lo millor i viure-hi amb dignitat i respecte.

Enguany Cercle dialògic pretén donar una passa més; incorporar-hi la convivialitat, que, inspirada pel Manifest convivialiste, pretén tenir validesa universal. Els seus promotors descriuen el convivialisme com «la filosofia de l’art de conviure i cooperar en l’oposició sense agredir-se”. Davant l’augment escandalós de les desigualtats, la concentració de riquesa i poder i la pèrdua de democràcia estableix 5 principis i en destaca un imperatiu categòric: evitar l’excés, la desmesura i l’arrogància.

 

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Es recomana inscriure’s, places limitades per raó de participació com per l’espai i les mesures sanitàries

A càrrec de Cooperativa Cultural Rocaguinarda

ACTIVITATS 25N | TRENQUEM ELS ESTEREOTIPS!

10:00 to 21:30

Participa amb el teu dibuix!

Els estereotips i els rols de gènere son molt presents en la nostra societat: als mitjans de comunicació, al llenguatge, a l'assignació de responsabilitats... tot perpetuant la violència envers les dones. Ens ajudes a desmuntar-los?

 

Fes el teu dibuix d'un personatge tradicional reinventat o del teu heroi o heroïna contra la violència, envia’l a cemasguinardo@qsl.cat  i el penjarem a l'aparador del Mas! 

Activitat per prendre consciència i prevenir estereotips i discriminacions, fomentant la igualtat de gènere i les relacions equitatives.

Organitza: Casal Mas Guinardó