Agenda del Casal

Dijous, 03/02/2022

EXPOSICIONS | CALAIX DE SASTRE

12:45

Del 3 de febrer al 31 de març

Inaugurem a la Sala C, el cicle d’exposicions a la Sala Cafeteria (al bar del casal) adreçat a veïnes i veïns artistes del Guinardó, amb l'exposició CALAIX DE SASTRE, a càrrec de l'artista del barri, Dani Sevillano.

Una mostra de la seva obra, amb una particular visió de la ciutat de Barcelona, materialitzada en aquest recull de pintures i collages.

A càrrec de Dani Sevillano

 

 

 

EL MARÇ ÉS DONA | TARDA DE BRUIXES

17:00

Dissabte 5 de març, a partir de les 17 h

Ioga en família. Màgia i encanteris per un present més just e igualitari. A continuació hi haurà l’activitat  “Amb veu de dona”: micròfon obert i recital de poemes.

Entrada lliure.

Informació al correu: angela.p.alcantud@gmail.com

A càrrec de Mama G

EL MARÇ ÉS DONA | CLASSE OBERTA DE BALL EN LÍNIA

10:00 to 11:00

Dilluns 7 de març, de 10 a 11 h

Taller de ball en línia obert per a totes les dones que ho desitgin i que vulguin activar el cos i la ment.

A càrrec de Associació Nou Horitzó

EL MARÇ ÉS DONA | TALLER EN LÍNIA: RESPIRANT FEMINITAT

14:30 to 16:00

Dimarts 8 de març a les 14.30 h

Taller en línia de Relaxació: Respirant Feminitat

Respirant feminitat és un taller en línia en el qual viurem diferents propostes de relaxació i de respiració que ens podran aportar força, calma, dolçor i vitalitat, entre altres sensacions agradables. Descobrint la màgia de la respiració i de la visualització, seguint un enfocament positiu, anirem a despertar aquelles qualitats femenines internes que tots tenim, per a poder sentir-nos millor a nivell corporal, energètic i mental.

A càrrec de: Núria Casanovas, presidenta del Consell Social del Col·legi de Psicologia de Catalunya

Organitza: Associació Afibrocat i Casal Mas Guinardó

Inscripcions: al correu  afibrocat@hotmail.com / cemasquinardo@qsl.cat

i per telèfon a 620909433

EL MARÇ ÉS DONA | ACCIÓ POÈTICA: DONA ERA, DONA SOC!

19:00

Dimarts 8 de març, a les 19 h

Espectacle de temàtica de dona a càrrec de CreArt, companyia integrada per actors i actrius amb múltiples capacitats.

Entrada lliure

A càrrec de Cia. CreArt

ACTIVITATS | DIÀLEGS PER UNA CULTURA HUMANITZANT

19:00 to 21:00

Dilluns 14 de març a les 19 h

QUÈ CONEIXEM I QUÈ DESCONEIXEM DE LES NACIONS UNIDES  ?

La ONU és una Institució única  al món, amb una missió assignada d’alt nivell, què en coneixem?. No ens queda massa allunyada com a ciutadans? Volem apropar-nos-hi per posar-hi llum!. On es troba com a Institució  davant la guerra i a on ens trobem nosaltres com a ciutadans. 

 A DIÀLEGS volem formar-nos críticament i contrastar els nostres parers, escoltant-nos. No es pretén cercar-hi  unanimitats, sinó ajudar-nos mútuament, llegint la “vida” en comú.  

Ens trobem els segons dilluns de cada mes. Seràs benvinguda/t. Obert a tothom 

Pots trucar al  697.507.350 i el  934.553.017. 

Organitza: Cooperativa Cultural Rocaguinarda

Activitat gratuïta

XERRADES | DIMECRES D'EL POU: PRESENTACIÓ WEB

19:00

Dimecres 16 de març, a les 19 h

Una nova manera de connectar amb El Pou! Presentació de la nova web, on trobareu tot el material elaborat al llarg dels últims anys.

 

A càrrec de Toni Casellas

EL MARÇ ÉS DONA | ESPECTACLE OBJECTIU DONA "LAS GUINDILLAS" + PRESENTACIÓ DEL PROJECTE "SALA AMB NOM DE DONA"

19:00

Dijous 17 de març, a les 19 h

Inauguració del cicle Objectiu Dona de març amb l’actuació de “Las Guindillas”. Aquest espectacle de Cabaret Clown va d’atreviment, de diversió, de joc, va de sana bogeria. Aquest grup de dones divertides i juganeres s’ha proposat, amb el seu Cabaret, tornar el món de l’inrevés i ho aconsegueixen. Amb la seva mirada alegre i fresca, ens inviten a compartir les seves esbojarrades aventures, les seves emocions desbocades i la seva ingènua llibertat. Cabaret Clown és un sense sentit que ens contagia a l’instant d’humor, de tendresa i d’alegria de viure.

A càrrec de Clown "Las Guindillas" 

I a les 19.30 h presentació del projecte “ Sala amb nom de dona”, convocatòria anual per concretar noms de DONA referents, conegudes o no, per la sala d’actes del Casal Mas Guinardó. Finalització amb l’actuació d’un grup de Batucada de dones, davant del casal a la pl. Salvador Riera 2.

Organitza: Grup motor Març és Dona: Nou Horitzó, Xerrac, F.C Martinenc, Assoc. Lonestar Cultura, Peona i Peó, Mama G, Coordinadora d’Entitats, Batunoies i Casal Mas Guinardó

Activitat gratuïta. Inscriu-te clicant aquí.

 

EL MARÇ ÉS DONA | TEATRE COMUNITARI: YO VENGO DE

18:00

Dissabte 19 de març, a les 18 h

Un espectacle de Teatre Comunitari i Social per donar veu a l’ecofeminisme. El moviment Ecofeminisme del Sud Global és una lluita social de les dones activistes contra la violència institucional, colonial i feminicida, amb una concepció holística i respectuosa amb la Natura i els seus habitants. Cada any moren assassinades milers de dones activistes pels drets socials al Sud Global. Entramats corruptes volen fer callar les seves veus, silenciar els seus crits demanant justícia.

Amb col·loqui postfunció.

A càrrec de PlàuditeTeatre (Arts escèniques de proximitat)

Organitza: Assoc. Lonestar Cultura i Casal Mas Guinardó

Activitat Gratuïta: Inscriu-te clicant aquí

XERRADES | COM ATUREM LA GUERRA?

19:00

Dilluns 21 de març a les 19 h

Com cada tercer dilluns de mes, tornen les xerrades-debat del Garrofer, tractant temes d'interès i actualitat. En aquesta ocasió s'aprofundirà en el conflicte bèl·lic d'Ucraïna amb la xerrada COM ATUREM LA GUERRA?

A càrrec de Martí Olivella i Solé, promotor de sistemes de defensa civil no violenta, i David Karvala, activista antiguerra i antiracista, militant de Marx21. 

Organitza: El Garrofer, espai de debat.

EL MARÇ ÉS DONA | XERRADA: DONA I MARTINENC

19:00

Dimarts 22 de març, a les 19 h

Xerrades amb esportistes femenines d’elit, per donar a conèixer les seves vivències, l’esforç i els problemes d’integració de la dona al món de l’esport.

A càrrec de: Futbol Club Martinenc

EL MARÇ ÉS DONA | 5a JORNADA 'PEONES AVANCEN'

10:00

Dissabte 26 de març, a les 10 h

Sessió de Partides Simultànies obertes a tothom a càrrec d’Ana Matnadze, jugadora georgiana, Gran Mestre Femenina, campiona del Món sots 10 i 14 i Penta campiona d’Europa.

IX Torneig Actiu Femení “Pepita Ferrer” per a jugadores federades, 7 rondes amb ritme de joc de 10 minuts més 3 segons d’increment per jugada. Guardons a les 3 primeres jugadores.

A càrrec de Peona i Peó

TAULA DE CONVIVÈNCIA

17:30

Dijous 7 d'abril, a les 19.30 h

Espai o Taula de Diàleg estable per la convivència, en el que la reflexió col·lectiva ens porti a veure, valorar i actuar. És per això que en aquesta ocasió volem tenir l'oportunitat d'acostar-nos amb més persones entorn de com-viure junts en un barri que el volem prou acollidor per a fer-hi estada... i més, amb una mirada generosa del nostre entorn ampliat, i contribuir a fer un món més humà.

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | NATURA QUOTIDIANA

00:00

Fins al 30 d'abril

Exposició fotogràfica on es plasmen tots aquells moments de la quotidianitat que ens envolta i es deixen escapar a causa del ritme de la vida. Instants capturats des d’una mirada creativa, que fan de la realitat una bellesa extraordinària.

A càrrec de Jordi Pozo