Agenda del Casal

Viernes, 10/12/2021

EXPOSICIONS | CONSTRUINT EL NOU MAS GUINARDÓ

09:30 to 21:30

 

Fins al 31 de gener de 2022

L’any 2011 es va inaugurar l’actual Casal Mas Guinardó. En aquesta exposició podrem gaudir d’una sèrie de fotografies que ens mostren aquesta evolució en unes obres que van canviar la imatge del turó, el parc i el Casal! 

A càrrec de Juanjo Fernández

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MAKTUB PROJECT

10:00 to 21:00

Fins al 28 de febrer

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Hivern 2022

"No hay ache" és l'àlies de la Núria Ayache Ayache (1992), artista visual d'origen algerià-amaziga que viu entre occident i el món àrab. Fotografia per a explorar els seus veritables "jo" i endinsar-se en l'escorça de la seva psique. El seu treball se centra en la identitat, el gènere i la lluita entre un mateix i el seu entorni el desarrelament en els nostres dies al costat de la pèrdua de la identitat.

"El temps va teixint aquestes línies invisibles que alguns anomenen destí. Cada línia forma un dibuix en el teu propi espai-temps al qual se li atribueix un patró diferent per a cada ésser. No hi ha dues parts iguals, només uns certs fils poden creuar-se, embolicar-se, trencar-se o crear nexes en unes certes parts del seu esquelet". 

Aquest mateix fil vermell ens porta a nosaltres a crear aquest projecte anomenat MAKTUB, representat en diferents formats com la instal·lació, la fotografia i el vídeo. MAKTUB, paraula en àrab que significa "està escrit", és un projecte col·lectiu creat el 2017 per les artistes visuals Moon De Waele i No Hay Ache i que parla de la interminable cerca de la identitat, com a dones, filles de migrants, criades per dones i en concret de la identitat dividida entre els orígens i la procedència (marroquí i argelina), i el lloc de creixement i acollida (Barcelona i Brussel·les). 

"Tracta de la ferida de les nostres dones avantpassades i de guarir. A través del fil vermell, explorem diferents extrems i circuits que el destí escriu a través del temps. Les nostres vides es van dividir com a puntes d'aquesta línia vermella i invisible. Explorem temes com el destí, l'autoconeixement, el sanament de ferides, la pèrdua com a individu, la tristesa o enyorança que ens ha estat transmesa per les nostres mares, la migració i la pèrdua de les nostres arrels."